דברים טובים


אני לא יודעת מי מאיתנו שומרים בפסח על סילוק חמץ מהבית ומקפידים לאכול כשר לפסח בלבד.אני מניחה שמתי מעט,  אם בכלל.

בית הורי היה בית חילוני לגמרי אבל כמה מסממני מסורת נשארו בו- מחווה לבתי האב שלהם. אמא שלי, שכאמור היתה חילונית חניכת השומר הצעיר, שמרה בקנאות מצוות ביעור חמץ ואכילת כשר לפסח בלבד.    למרבית הפלא אני שחובבת חמץ אנוכי בכל ימות השנה, מקפידה על מצוות הכשר בפסח קלה כבחמורה. כל קרובי וידידי תוהים על קנאות זו מה היא עושה,  ואני בשלי.

 וכך גם המתכונים הבאים יהיו ברוח  החג. האחד עוגה והשני קניידלעך משודרגים.

עוגת שקדים טחונים ושוקולד

 

מרכיבים

250 גרם שקדים טחונים

200 גרם סוכר

6 ביצים מופרדות100 גרם שוקולד מריר (70 % מוצקי קקאו) מגורר בפומפיה

שמן זית

קמח מצה

לקישוט אבקת קקאו+ אבקת סוכר

אופן ההכנה

מערבבים את השקדים עם שתי כפות סוכר ומניחים בצד.

מקציפים את החלמונים עם יתר הסוכר עד שמתקבלת מסה תפוחה ובהירה. מוסיפים לחלמונים את השקדים והשוקולד ומערבבים.

מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים אותו לתוך קציפת החלמונים. מסת השקדים והסוכר תהיה די סמיכה ולכן פעולת הקיפול עלולה להיות קשה. אפשר להתחיל בלישה ידנית של המסה, תוך פירוקה לפירורים ורק אז להתחיל לקפל פנימה את החלבונים.

משמנים תבנית "אינגליש קייק" בשמן זית. בוזקים עליה קמח מצה ומנערים עודפים. מעבירים את ה"בצק" לתבנית ואופים שלושת רבעי השה בתנור שחומם ל 160 מעלות. מניחים לעוגה להתקרר כחצי שעה בתנור כבוי עם דלת פתוחה.

מוציאים העוגה, מקררים עוד כחצי שעה לפני שמוציאים מהתבנית. בוזקים קקאו ואבקת סוכר

***************

קניידלעך ממולאים בשר

 

מרכיבים

2 כוסות קמח מצה

2 כוסות מים רותחים  

6 ביצים

10 כפות שמן קנולה לקניידלך

(אני השתמשתי בשמן של בצל מטוגן)

למלית

200 גרם בשר טחון

1 בצל קצוץ דק

3 כפות שמן קנולה

2 שיני שום מרוסקות

פלפל שחור

מלח

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים היטב את הקמח, מים, שמן, מלח ופלפל ורק בסוף מוסיפים הביצים אחת אחת כדי שלא תתקרשנה מחום המים.

ממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.

מטגנים בשמן את הבצל עד להזהבה, מוסיפים הבשר, מלח ,פלפל ושום. ממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד עד שהבשר מאבד את צבעו האדם והופך לפירורים. (אני טחנתי את  פרורי הבשר עד שהתקבלה עיסה מחיתית(

מרתיחים סיר גדול עם מי מלח ובמקביל יוצרים הכדורים בגודל כדורי פינג פונג. בכל כדור עושים חור עם האצבע, ממלאים במעט בשר וסוגרים היטב תוך גלגול הכדור בין הידים.

מכניסים למים הרותחים ומבשלים, שהכדורים צפים ממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות. (אני נוהגת לפתוח אחד ולראות אם אכן מוכן.)

מוציאים מהמים ומגישים מיד עם מרק עוף ובשר (מתכון באתר).


מופיע בעלון:
תגובות לדף