דברים טובים


פורים, נו, טוב. צריך להביא משהו עם פרג כמובן. אולי אזני המן ופרג? אבל הלא הנושא מוצה כבר מזה שנים... אז אולי  נביא משהו עם פרג שהוא לא אזני המן?

 וסתם ככה בשביל הגיוון בחרנו במפינס עם פרג ונרא כי טוב

מאפינס תפוזים ופרג


מרכיבים

185 גרם חמאה 

180 גרם סוכר

גרידת קליפה משני תפוזים

3 חלמונים

3 חלבונים

300 גרם שמנת חמוצה

350 גרם קמח תופח

25 גרם פרג

אופן ההכנה

1.     להבריש תבניות מאפינס בחמאה מומסת

2.      ולקמח קלות על מנת למנוע הידבקות,

3.     ולחמם תנור ל 170 מעלות.

4 .להקציף חמאה רכה וסוכר לתערובת חלקה ולהוסיף את הגרידת תפוז, להוסיף את החלמונים אחד אחרי השני תוך כדי עירבוב ולאחר מכן את השמנת חמוצה ולאחד את המרכיבים.

5. להוסיף לתערובת את זרעי הפרג והקמח ולבחוש בתנועות קיפול.

6. להקציף את החלבונים בקערה נפרדת עד לקבלת מרקם יציב.

7. להוסיף את החלבונים המוקצפים לתערובת ולבחוש בתנועות קיפול, למלא תבניות בתערובת עד לגובה 3\2 ולאפות ב 170 מעלות ניתן להשתמש בקיסם לאינדיקצית הכנה.

סירופ:

 1בסיר קטן, לחמם מיץ משני התפוזים, מיץ מלימון אחד, כוס מים, כוס סוכר, שליש כוס ליקר תפוזים (ניתן להשתמש בברנדי כתחליף), ומקל קינמון.

  2ליצוק מהסירופ על המאפינס לאחר האפיה. אז

 



 

מופיע בעלון:
תגובות לדף