דברים טובים

דברים טובים

אצלינו עדיין ט"ו בשבט! ויש להוסיף מתכוני פירות וכאלה יש המון. ואיך שהוא אנחנו חוזרים לפרי שנאפה יפה וטעים מכולם הריהו התפוח. הרי לכפם פאי אחד טעים ועשיר ממגוון הפירות הטריים והיבשים לציון  החג שיתקיים אצלינו מחר.

פאי תפוחים

חומרים

200 גרם סוכר

400 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה

גרידה מלימון אחד

קורט מלח

2 כפיות תמצית וניל

600 גרם קמח

אופן הכנת הבצק

במעבד מזון או במקסר עם הגיטרה מכניסים את הסוכר, החמאה, הביצה גרידת הלימון הווניל והמלח ומערבבים יחד עד לאיחוד. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד אשר מתגבש בצק ומיד מפסיקים את פעולת הערבוב, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה וחצי.

חמרים למלית

7-8 תפוחי גרני סמית מקולפים וחתוכים לקוביות

100 גרם חמוציות מיובשות

100 גרם צימוקים בהירים        

100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

100 גרם סוכר

2-3 כפיות קינמון טחון

2 כפיות קורנפלור

1 כפית תמצית וניל

אופן הכנת המלית

את התפוחים חולטים במים כשלוש עד 5 דקות לריכוך

מסננים מעבירים את התפוחים לקערה ומוסיפים את שאר מרכיבי המלית לערבב בזהירות כדי לא למעוך את התפוחים

מרכיבים את העוגה

בתבנית חד פעמית עגולה  מרדדים עלה  בקוטר התבנית בעובי של קצת יותר מחצי סנטימטר

נוסף לכך יש לקחת מעט בצק לרדד לסרט שרחבו כגבה התבניתו לגלגל כמו לרולדה ולהניח מסביב לתבנית להדק היטב לדפנות

למלא את המילוי בתוך הבצק. מומלץ להוסיף עוד 5 קוביות מעל התפוחים. את יתרת הבצק יש לגרד מעל המלוי בעזרת פומפיה או לרדד עלה נוסף או לחתוך פסים ולהניחם שתי וערב. מעל למלית .למרוח מעל מעט ביצה מהולה במים ולהכניס לתנור שחומם מראש לטמפ. של 175 מעלות לזמן של בערך 30-40 דקות עד אשר קצוות הפאי זהובות לחמם מעט ולשחרר.

טיפ את הפאי לאחר קירור ניתן להבריש בריבת משמש מותכת .

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף