דברים טובים

 

לא פעם נתקלתי במרק הזה וכל פעם ויתרתי על ההתעסקות איתו. אלא שלפני זמן לא רב ספרה לי חברה שניסתה אותו והמליצה בכל פה והריהו לפניכם

המרק נקרא פפה פומודורו, ובעונה הזאת של השנה הוא מככב במסעדות ובמטבחים הביתיים בטוסקנה במקור הוא מנה "ענייה" של הכפריים, הומצאה כדי למצוא פתרון ללחם היבש מאתמול (או אפילו משלשום),

פפה פומודורו

 

מרכיבים

3 כפות שמן זית 

/1 בצל סגול קצוץ דק

1 סלרי גבעולים קצוצים דק

3 שיני שום קצוצות דק

2 גזרים חתוכים לקוביות

8 עגבניות מרוסקות

1כף מלח

1כפית פלפל שחור

1 כף אבקת מרק עוף

1 כוס יין לבן

2 כוסות מים

6 פרוסות לחם שחור (ישן)

צרור עלי בזיליקום חתוכים גס

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר גדול מעל להבה בינונית ומוסיפים אליו שמן זית, בצל, סלרי, שום וגזר. מטגנים את הכל ביחד במשך שלוש דקות.

2. מוסיפים עגבניות, מלח, פלפל ואבקת מרק עוף, ומביאים את הסיר לרתיחה.

3. מוסיפים יין לבן ומבשלים חמש דקות. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה, מקטינים ללהבה נמוכה ומבשלים שלושים דקות.

4. לאחר שלושים דקות המרק מוכן; בשלב זה מוסיפים את קרעי הלחם והבזיליקום.

5. מערבבים היטב, מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל פרמז'ן ושמן זית,מגישים מיד.

6. ניתן לשמור את המרק במקרר רק בשלב שלפני הכנסת הלחם (כאשר הלחם והבזיליקום בתוך המרק - חייבים להגיש מיד). המרק יישמר היטב עד יומיים (בכלי אטום), ויש לחמם אותו לפני ההגשה

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף