דברים טובים

 

כל מעייני כרגע, בשיטוטי הרשת שלי, הם למצוא את המרק ה"מפנק" (כלשון ימינו אלה),  המחמם, המנחם ושלא נשכח גם הטעים וקל ההכנה, בימי הקור שאנחנו שרויים בהם עכשיו. וכן, שיהיה קצת אחר ממרק העוף-שעועית-מינסטרונה- בטטה עגבניות וכד. יש המון מתכונים ואפשר ללכת לאיבוד, כי מרוב עצים לא רואים את היער כמאמר חז"ל(?).

 ולפתע, באחד מהבקרים הקררררים נתקלו עיני  במשהו באמת אחר. החלטתי לנסות את המתכון והריהו לפניכם.

מרק גבינה חם בולגרי


חומרים:

100 גרם חמאה

1 בצל קצוץ

2 כפות קמח

2 ליטר מים

1/4 כוס ציר עוף

2 ביצים

250 מ"ל יוגורט (אפשר חלב במקום היוגורט)

250 גרם גבינה בולגרית

מלח ופלפל שחור, טחון טרי

עלים מ-3 ענפי נענע

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 שן שום קצוצה גס

 אגוז מוסקט

להגשה:

עשבי תיבול קצוצים, פפריקה פלפל שחור גרוס  ושמן זית 

אופן ההכנה:

1. בסיר ממיסים את החמאה מעל להבה נמוכה ומטגנים את הבצל, עד שהוא נעשה שקוף.

2. מוסיפים קמח ומערבבים עד שמתקבלת רביכה. מקפידים לא להגיע לגוון זהוב. מוסיפים את המים והציר, ומביאים לרתיחה.

3. בקערה מערבבים ביצים, יוגורט,שום וגבינה. יוצקים לתוך המרק הרותח, מתבלים ומערבבים.

4. לפני ההגשה מוסיפים את עשבי התיבול, יוצקים לצלחות, מקשטים בפלפל שחור גרוס פפריקה, שמן זית ומגישים.

 

 

 


 

 

 

 

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף