דברים טובים

 

במסגרת שטוטי ברשת בעקבות המצוד שאנחנו עורכים אחרי מתכוני חורף למיניהם נתקלנו באחד שלגבי דידנו מתאים לכל עונות השנה אבל מכיוון שמצאנו את המתכון תחת הכותרת הנ"ל נכנענו גם בגלל קלות ההכנה שהיא כידוע נר לרגלינו ואנו מביאים את המתכון כלשונו.

עוגיות שוקולד צ'יפס עם אגוזים

 

חומרים לכ-30 עוגיות

2 ביצים

כוס ורבע + קמח

חצי כוס- סוכר חום

חצי כוס סוכר לבן

150 גרם שוקולד צ'יפס

100 גרם אגוזים קצוצים גס

כפית מחוקה מלח

כפית סודה לשתיה

כוס שמן זית (מכיון שאיננו יודעים את מידת המרירות של שמן הזית-אם ישנה כזאת,לשם יתר בטחון הייתי משתמשת בשמן קנולה)

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה גדולה את כל היבשים (קמח, סוכר, שוקולד צ'יפס, אגוזים, מלח וסודה לשתיה).

2. בכלי נפרד, טורפים קלות ביצים ומוסיפים פנימה שמן זית ומערבבים.

3. יוצקים מעל לתערובת היבשים ומערבבים למסה אחידה.

4. מגלגלים כדורים בקוטר 3 ס"מ, משטחים קלות על משטח האפייה ואופים בחום של 180 מעלות כ7 דקות

*********************

נתקלנו גם במתכון הבא ונראה לי שסיפור המעשה שבעקבותיו יתאים לקוראי המדור הזה

ואולי יקל על מי שיחליט שהשתמש בו.

עוגיות שוקולד צ'יפס ב-250 דולר

 

הסיפור של העוגיות במתכון שלפניכם  הוא אחד ההזויים: האגדה מספרת על אב ובִתו, שלאחר סיבוב קניות ברשת כלבו גדולה בארה"ב, ישבו בקפיטריה והזמינו עוגיות שוקולד צ'יפס. האב, שהתלהב מהעוגיות מאוד, ביקש את המתכון אך נענה בסירוב. לאחר מכן שאל כמה יעלה לו לקנות את המתכון והתשובה הייתה two fifty (שניים וחצי). מה רבה הייתה הפתעתו, כשראה שחויב על המתכון ב250 דולר (!). כמובן שהוא התלונן על אי ההבנה, וביקש זיכוי, אך בית הכלבו סירב בטענה שהוא כבר ראה את המתכון. כאות נקמה (ופה אני מוכרחה לציין שזו נקמה מעולה) – האב שלח את המתכון לכל מי שהוא רק מכיר, וביקש להפיץ.

 ללא ספק העוגיות האלה נהדרות ומומלצות בפה מלא שוקולד. מה יכול להיות מתאים יותר במזג אוויר כזה, מאשר לפנות אחה"צ עם הילדים (או בלעדיהם) ולהכין איתם עוגיות – גם כיף ובטוח טעים!

עוגיות שוקולד צ'יפס ב250 דולר

200 גר' חמאה רכה

2 כוסות סוכר

2 ביצים

2 כפות תמצית וניל

2 כוסות קמח לבן

כפית אבקת אפייה

כפית סודה לשתייה

חצי כפית מלח (לא לותר!)

2 כוסות קוואקר (שיבולת שועל)

200 גר' שוקולד מריר קצוץ

כוס וחצי אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה:

1.      בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים יחד חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת קרמית ואוורירית. מוסיפים את הביצים אחת – אחת, את הוניל, ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

2.      מנפים פנימה את הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח וממשיכים לעבד קצרות. מוסיפים (עוד לפני שהתערובת אחידה לגמרי) את הקוואקר, השוקולד ואגוזי המלך ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד.

3.      יוצרים כדורים קטנים בעזרת הידיים, 2 כפיות או כף גלידה קפיצית (מה שבא לכם), מסדרים על תבניות עם ניר אפייה, ומשטחים אותם מעט. מצננים את העוגיות כחצי שעה במקרר, ובינתיים מחממים תנור ל175 מעלות.

4.      אופים את העוגיות כ12-15 דק', עד שהשוליים מזהיבים והעוגיות מוכנות גם מלמטה.

5.      מצננים לחלוטין ושומרים בקופסא אטומה.

הערות, הארות ותוספות:

·         כמות הסוכר לטעמי אסטרונומית במתכון הזה, ואמנם הוא טעים מאוד גם ככה, אבל אפשר להוריד את כמות הסוכר לכוס וחצי, וזה מספיק לגמרי.

·         אני השתמשתי בשיבולת שועל אינסטנט ולא בשיבולת שועל שלמה (קוואקר) ובעיני זה מעולה.

·         אני הגדלתי את כמות השוקולד במתכון והפחתתי בכמות האגוזים (בעיקר מאחר ואנחנו חובבי שוקולד יותר מאשר אגוזים).

·         לטעמי אגוזי מלך הם האגוזים הכי פחות טעימים, ואני תמיד מעדיפה להמיר אותם באגוז אחר, כל אגוז יתאים: לוז, שקדים, פיסטוק וכו'. לדעתי השילוב של שוקולד ואגוזי לוז הוא מופלא!

·         את העוגיות שומרים בקופסא אטומה כשבוע (אפשר מעט יותר), לרוב הן נגמרות הרבה לפני.

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף