דברים טובים

על מרק חם בחורף אין צורך להמליץ הבעיה היא לבחור אחד מבין מאות מתכונים. אז הפור נפל  ואנחנו בטוחים שהוא לא יפסיד בתחרות עם אחיו מרקי הבטטות וכל השאר...

 

מרק פטריות, כרישה ותפוחי אדמה

מרכיבים

  2-3סלסלות פטריות קצוצות גס

2 יחידת כרישה פרוסה

1/2 קילו תפו"אד

1 ליטר ציר עוף

50 גרם חמאה

3 כפות שמן זית

כף עלי מיורן או תימין

כף פטרוזיליה קצוצה

2 כפות קמח

מלח

פלפל שחור

צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה לפיזור על פני המרק בהגשה

אופן ההכנה:

מחממים סיר בינוני עם החמאה ושמן הזית ומטגנים בו שתיים שלוש דקות את הכרישה, המיורן והפטרוזיליה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים חמש דקות תוך ערבוב. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים תוך ערבוב חמש דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל. מערבבים ובוזקים את הקמח. מערבבים היטב. מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים עשרים דקות בסיר מכוסה. בוזקים פטרוזיליה ומגישים

 

 


מופיע בעלון:
תגובות לדף