דברים טובים

 

כבר שנים אני קוראת בסקרנות מתונה- מתכוני עוגות גזר אבל נמנעת מלאפות כאלה. במורשתי הפולנית ידוע שגזר הוא ממין הירקות לסלט או למרקים,קישוט על הגפילטע פיש, או  מקסימום מככב הגזר בסלט מתוק הקרוי על שמו הלא הוא "גזר חי" אבל גזר בעוגה?

פעם טעום טעמתי מאפין גזר, ואפילו אי שם בבקורי אצל נכדי באמריקה הרחוקה ניסיתי איזה בדל עוגת גזר. לא ממש התרגשתי מהטעם אבל לנוכח המתכון שמצאתי על שולחני החלטתי הפעם שבעצם שווה לנסות...

עוגת גזר ותפוחים

 

החומרים

4 1/כוס שמן

1/2 כוס מיץ תפוחים

1/2 כוס סוכר חום

3 ביצים+3 חלבונים

 1 כוס קמח לבן

1 כוס קמח מלא

כף תערובת תבלינים לאפיה(אפשר לגוון להוסיף או להשמיט  אגוז מוסקט, זנגוויל, צפורן  גם קינמון)

2 כפיות אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתייה

3 כוסות גזר מגורר

2 תפוחי גרני סמית (הירוקים) מגוררים

אופן ההכנה

מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.

מקציפים שמן סוכר ביצים וחלבונים לתערובת חלקה.

בקערה נפרדת מנפים את החומרים היבשים ומערבבים בעדינות את שתי התערובות.

יוצקים לתבנית עגולה או ל2  תבניות אינגליש קייק.

אופים כ 45 דקות.

אחרי שהעוגה מתקררת מפזרים כף אבקת סוכר.


וכדי להרגע מהניחוח הבריאותני של העוגה הנ"ל, מכמות המצרכים וכו', בא לנו קצת להתפרע ולהשאיר איזה זכרון מתוק של החג שזה עתה הסתיים ולחטוא עם זלביות שהן סופגניות מצריות מעוטות חומרים קלות הכנה וגדושות באנרגיה מטוגנת


זלביה מצרית

המצרכים

2 כוסות קמח       

12 גרם שמרים

 1.5  כוסות מים

קורט מלח

1 כפית סוכר

אבקת סוכר

אופן ההכנה

מערבבים את המרכיבים לבצק נוזלי, מכסים במגבת לחה ומניחים בצד, עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים). מחממים שמן לטיגון עמוק. יוצקים למחבת כפות מהבצק ומטגנים כ- 2 דקות מכל צד. מגלגלים בתוך סוכר ומגישים מייד.


 

מופיע בעלון:
תגובות לדף