דברים טובים


"תרד" שם הירק הזה  היה מעורר צמרמורת קשה של סלידה אצל בני גבע באשר הם. סיוטי ילדות וחרדת אכילה נולדו לשמע השמועה  הקשה שהתפשטה במחנה:" היום אוכלים תרד..." שנים רבות עברו. אלה הילדים בגרו ונמנעו מלהאכיל את ילדיהם בירוק ההוא.

הגיע הזמן להשתחרר מאימת התרד ובכל זאת לנסות להכין אותו כך שיערב לחיכם של אלה המעיזים.

ולזכר עיסת התרד שלעיתים, כשהגיעו מים עד נפש, מצאה מקומה בדלית ברירה בכיס המכנסים, אנחנו מביאים תבשיל תרד וביצים שאולי ימחק את הזכרונות הקשים.

*וחוץ מזה לתרד יש ערך תזונתי גבוה והוא מכיל כמות גבוהה של ויטמינים ביניהם

ויטמין K חומצה פולית, ויטמינים רבים אחרים, סיבים תזונתיים, ונוגדי חמצון.

זהו. השתכנעתם?

תבשיל תרד וביצים במחבת

 

חומרים:

900 גרם עלי תרד שטופים גס.

2 כפות שמן זית.            

 1 בצל גדול קצוץ דק.

 1     שן שום כתושה.

 1/2   כפית מלח.

1/4  כפית פלפל.

5        ביצים

אופן ההכנה:

מחלקים את התרד – ל-2 קבוצות. מאדים כל קבוצה בסיר אידוי מכוסה כ – 10 דקות.

מערבבים מדי פעם. מחממים 2 כפות שמן במחבת טפלון ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.

מוסיפים את התרד וממשיכים לטגן עד שצבעו נעשה ירוק כהה. בוזקים את המלח והפלפל ומערבבים היטב בכף עץ. מוציאים את התערובת מהמחבת ומניחים בצד. שוברים את הביצים בזהירות על פני המחבת ומטגנים לביצי עין כ- 2 דקות. מניחים את התרד על הביצים בזהירות כדי לא לפגוע בחלמונים ומטגנים כעוד 5 דקות נוספות או עד שהביצים נקרשות. מעבירים לצלחת הגשה.פורסים למשולשים ומגישים חם.

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף