דברים טובים

 

עוגה? עם בזיליקום? ברצינות? כך שאלתי חברה שהציעה את המתכון הלא יאומן שלפניכם.

שילוב מפתיע של העשב הירקרק עם עוגת הפירורים .

החברה הצהירה שאכן, לא קסם ולא בדיה, אלא ממש מתכון הלקוח מאכסניה מכובדת ואמינה והוא נוסה כבר פעמים רבות  והתוצאה טעימה. לקחנו, העתקנו והרי הוא לפניכם:

עוגת בזיליקום ומשמש ב – 5 דקות

 

החומרים:

·        1 כוס סוכר

·        1 כוס עלי בזיליקום ללא גבעולים.

·        200 גרם חמאה קרה.

·        ½2  כוסות קמח תופח

·        2 ביצים

·        גביע שמנת חמוצה (200 גרם)

·        1 פחית שימורי משמש.

אופן ההכנה:

·        טוחנים במעבד מזון את הסוכר עם הבזיליקום למשך דקה שלמה או עד שנוצר סוכר ירקרק וריחני. חותכים את החמאה לכמה חתיכות גסות ומוסיפים למעבד יחד עם הקמח. טוחנים בכמה פולסים קצרים או עד שנוצרת תערובת במרקם פירורי, כמו של קוסקוס.

·        שומרים בצד כוס אחת של פירורים ולשאר התערובת במעבד מוסיפים את הביצים והשמנת החמוצה. טוחנים עד שנוצרת בלילה סמיכה.

·        מחלקים את הבלילה בין 2 תבניות אינגליש קייק ומשטחים. מסננים היטב את המשמשים המשומרים ומפזרים ב- 2 תבניות. זורים מלמעלה את הפירורים.

·        אופים ב-180 מעלות למשך 40-30 דקות, או עד שקיסם שננעץ לעומק העוגה יוצא נקי.

  • טיפ: אפשר במקום המשמשים להשתמש גם הפירות יער קפואים, ואפשר גם להניח תלוליות קטנטנות של ריבה על גבי הבלילה במקום הפירות. את התלוליות הנ"ל אפשר גם לעשות עם ממרח שוקולד או ממרח חלבה

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף