דברים טובים

 

חצילים, ולא יותר! מספר המתכונים של הירק הנפלא הזה הוא אין סופי מתעללים בו ללא סוף – שורפים, קולים, מטגנים בשמן עמוק , אופים, מועכים, מבשלים, קוצצים, טוחנים-  אבל הוא בשלו. לא מתמרד, וטעמו – מעולה. העתקנו הפעם מילה במילה את פינתה של נירה רוסו בידיעות אחרונות ומקווה שתנסו , תהנו וספרו לנו איך זה...

מוסקה צמחונית?!

כן, מוסקה צמחונית. היא הרבה יותר טעימה מהגרסה הבשרית בזכות החצילים האפויים, גבינת העיזים והטחינה המוקרמת.

את הגרסה הראשונה למעדן הזה טעמנו פעם, בהמלצתו הנלהבת של דליק ווליניץ, במסעדה הצמחונית הראשונה של דליה כהן באמירים, עם המרפסת מאחור והנוף המופלא ותה הגרניום. לפעמים הוגש תה בגינה הקדמית, בצל דולב אדיר. יכולה רק להישבע שהמוסקה הזו טעימה יותר מן הגרסה הבשרית. למה? כי הכנת מילוי בשר למוסקה מחייבת בשר נפלא, טחון דק, ובישול בשלבים. ורוב המבשלים נוהגים לעגל פינות.

הסוד החדש: חצילים אפויים ולא מטוגנים. בגרסה שלי תקבלו הרבה פחות שמן, הרבה פחות עבודה, והמון טעם. אז קדימה:

חומרים:

שני חצילים גדולים, מבריקים ויפים.

150 גר גבינה לבנה 5%.

100 גר' גבינת צאן מרוסקת.

50 גרם גבינה צהובה מגוררת.

1 כוס טחינה גולמית.

מעט מים.

מעט מיץ לימון.

קורט מלח

לחצילים: חצי כוס שמן זית, מעט מלח

לזרייה:

חופן גדוש צנוברים

חופן פטרוזיליה קצוצה

ההכנה:

1.      מחממים תנור ל-180 מעלות.

2.      חותכים את החצילים לפרוסות עבות 1.5 ס"מ).

3.      מערבבים את שמן הזית עם מלח. מושחים שליש מהשמן בתבנית אפייה רחבה.

4.      מניחים על התחתית את פרוסות החציל בשכבה אחת, ומברישים את חלקן העליון בשמן הזית הנותר.

5.      אופים בתנור ב-180 מעלות כ-30 דקות, או עד שהפרוסות זהובות ורכות.

6.      מניחים שכבה של פרוסות החציל האפויות בתבנית מלבנית מסוג פיירקס. מערבבים את הגבינות ומניחים ערימה קטנה מהתערובת על כל חציל. מכסים בפרוסת חציל נוספת.

7.      מכינים רוטב טחינה סמיך מן הטחינה הגולמית – עם מעט מים, מעט מיץ לימון מלח ופטרוזיליה קצוצה. יוצקים את הרוטב על פרוסות החציל שבתבנית. בוזקים את הצנוברים על הרוטב.

8.      אופים במשך כ-30 דקות או עד שקרום הטחינה משחים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מגישים חם.

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף