דברים טובים

 

מרגע שהגשם התחיל לתת סימנים שהוא פה, ולא מתכוון לעזוב אותנו במשך החדשים הספורים של חורף ישראלי (כך אנחנו מקווים) , פנינו מיד אל מדור המרקים שהוזנח מאד בחדשי הקיץ המתיש שזה עתה נפרדנו ממנו, ובחרנו לבשל מרק חומוס וכרישה סתווי כדי להכנס לאווירה ולהנות מחום המרק וקרירות מזג האויר

וכדי שתוכלו לבחור  הבאתי מתכון נוסף עם חלק מהמרכיבים שונה מהמתכון הראשון

מרק חומוס וכרישה (1)

 

מרכיבים

מעט שמן זית

1 כרשה (החלק הלבן) קצוצה

1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות

1 גזר גדול חתוך לקוביות

2-3 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות

3-4 פרחי כרובית קצוצים גס

מלח ופלפל לפי הטעם

כפית אבקת קארי

מיץ לימון לפי הטעם

כוס וחצי גרגירי חומוס מבושלים (אפשר להשתמש גם בקפואים)

אופן הכנה:

מתחילים באידוי של כרשה, מוסיפים תבלינים, ממשיכים להוסיף את הירקות לפי הסדר, מהקשים לרכים יותר.

מערבבים לסירוגין כחמש דקות ומדי פעם מוסיפים מעט מים על מנת שלא ישרף.

מכסים במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את החומוס ומבשלים ארבעים דקות על אש קטנה תוך כדי בעבוע עדין.

ניתן להגיש עם יוגורט, או להוסיף למרק אורז (אפשר אורז מלא) שבושל מראש.

מרק חומוס וכרישה (2)

 

שימו לב ל"קערת המרק"

המרכיבים

300 גרם גרגירי חומוס, מושרים למשך הלילה (או סנפרוסט מהשקית)

1 תפוח אדמה בינוני מקולף

5 כרישות בינוניות

1 כף שמן זית

חתיכת חמאה

2 שיני שום פרוסות דק

מלח ופלפל שחור גרוס טרי

1 ליטר ציר עוף או ירקות (או בהיעדרם, מים)

גבינת פרמז'ן מגוררת

שמן זית כתית

אופן ההכנה

1. שוטפים את גרגירי החומוס, מכסים במים ומבשלים עם תפוח האדמה, עד שהם מתרככים.

2. מסירים את הגלדים החצוניים של הכרישות, חוצים אותן לאורכן, מהשורש כלפי מעלה, שוטפים היטב, ולאחר מכן פורסים דק.

3. מחממים סיר בעל תחתית עבה, מוסיפים את השמן ואת החמאה. מוסיפים את הכרישות והשום לסיר, ומטגנים בעדינות עם קמצוץ מלח, עד שהירקות רכים ומתוקים. מצרפים לסיר את גרגירי החומוס ואת תפוח האדמה – מסוננים ממים – ומבשלים דקה. מוסיפים כשני שלישים מהציר, ומבשלים 15 דקות.

4. זה השלב בו צריך להחליט – לטחון את המרק במעבד מזון, או להשאיר אותו כמו שהוא. אפשר לרסק חלק מהמרק בבלנדר, בתוספת הציר שנותר. ולהשאיר את השאר כמו שהוא.

5. בודקים את התיבול ומוסיפים פרמז'ן כדי לעגל את הטעמים, ושיהיה בתאבון.

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף