דברים טובים

עת האגוזים הגיעה. חלקם הגדול של האגוזים על עץ הפקאן שאצלינו היה לטרף עוד לפני הבשלתם, הודות לתאבונן הפראי ויצר ההשחתה של להקות הדררות, שהפקאן הוא המעדן האולטימטיבי שלהן.  חלק מהאגוזים  כבר מתגלגלים בשלים על הארץ וחלקם, אם הדררות יסכימו, ישלימו את הבשלתם ברוגע. לכבוד אירועי אסיף האגוזים מצאנו מתכון של חיתוכיות אגוזים –הזדמנות לנצל את שארית היבול מהשנה שעברה.  

חיתוכיות אגוזים

 


החומרים:  לבצק

 11/4 כוסות קמח 

125 גרם חמאה חתוכה לקוביות

קליפת לימון

 2 כפות סוכר

 קורט מלח

חלמון

כפיתתמצית וניל

המלית

 1/2 כוס סוכר חום 100 גרם חמאה

 1/3 כוס שמנת מתוקה

 2 כוסות אגוזי מלך ופקאן

 כפית קינמון

 1/4 כוס סירופ מייפ

 /1/4 כוס סילאן

אופן ההכנה

 בצק

מחממים תנור ל 180 מעלות מכניסים את הקמח סוכר מלח גרידת לימון למעבד מזון.

מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בפולסים עד ליצירת פרורים.

מוסיפים את החלמון ומעבדים עד שמתאחד עם הבצק.

מרפדים את התבנית בבצק ומהדקים אופים עד הזהבה כ-15 דקות.

אופן הכנת המלית

 מבשלים את הסוכר עם החמאה עד המסה.מסירים מהאש

מוסיפים את השמנת ומערבבים. אם התערובת הופכת מעט דביקה מחזירים לאש נמוכה עד המסה ומסירים מהאש.

 מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים ויוצקים על הבצק האפוי ממשיכים באפיה עד שהמלית מבעבעת.

מוציאים מצננים וחותכים לרבועים או אצבעות מעבירים לקופסא אטומה. מומלץ לאחסן במקרר.

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף