דברים טובים

 

הסתיו וסוכות  הם זמנם של התמרים והרימונים (גם הגויאבות והקלמנטינות הן חובבות אקלים של סתיו אבל זו אופרה אחרת ). וכדרכנו חיפשנו מתכון הולם המשלב בתוכו סממנים של החג וקלות ביצוע עד כמה שאפשר. אז מצאנו מתכונים  של זה אף של זה, קצת אחרים קלים להכנה

וכל בשלן/נית הרפתקן/נית  מוזמנים לנסות

חטיפי גבינת חלומי ברוטב רימונים


מרכיבים

205 גר' גבינת חלומי

 1/2כוס קמח

שמן זית לטיגון

• 1/2 כוס גרעיני רימון טרי

תרכיז רימונים קנוי

חופן עלי נענע חתוכים דק

אופן ההכנה

חותכים את גבינת החלומי לרצועות ארוכות וטובלים אותן בקמח.

מחממים מחבת עם מעט שמן זית, וכאשר השמן חם מטגנים את פרוסות החלומי כדקותיים מכל צד, עד השחמה.

מסדרים את חתיכות החלומי הצלויות על צלחת הגשה, מפזרים מעל רכז רימונים, גרעיני רימון טריים ונענע קצוצה.

מגישים חם או קר.

סלט ירוק עם תמרים ופרמזן

 

מרכיבים

5 לבבות של חסה ערבית

צרור עלי בייבי מיקס

5 תמר יבש מג'הול

פרמזן

שמן זית

מיץ לימון

מלח

אופן ההכנה

שוטפים היטב את החסה העלים ומייבשים. קורעים את עלי החסה לפיסות ושמים בקערה. מוסיפים את עלי הבייבי מיקס. קוצצים את התמרים ומוסיפים לקערה. קולפים תלתלים מגבינת הפרמזן ומוסיפים לקערה. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח

ולסיום: מתכון לעוגיות תמרים מטוגנות . ההכנה קצת יותר מורכבת אבל התוצאה מעולה כדאי לנסות

עוגיות תמרים מטוגנות

מרכיבים

3 כוסות קמח

2 ביצים

1 כפית מלח

מעט מים

1 כף שמן רגיל

למילוי

200 גרם תמר מג'הול מגולען

1 כף ג'ינג'ר מסוכר

קליםפת תפוז מגורדת

אופן ההכנה:

  • במעבד המזון שמים את הקמח, הביצים, המלח והשמן ומערבלים.
  • תוך כדי ערבול מוסיפים מים לפי הצורך עד קבלת בצק קשה.
  • מקמחים את הבצק ומרדדים לעלה דק.
  • קורצים עיגולים מהבצק.
  • קוצצים גס את הג'ינג'ר המסוכר.
  • שמים במעבד המזון את הג'ינג'ר, קליפת התפוז והתמרים ומעבדים.
  • יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג מהתערובת.
  • במרכז כל עיגול מניחים כדור מילוי ועוטפים על-ידי משיכה של הבצק כלפי מעלה, מותחים את הבצק, כמו מעין צרור, ופותחים את חלקו העליון, כמו צורת פרח.
  • מחממים בסיר שמן עמוק.
  • מטגנים את העוגיות בשמן מספר דקות, עד קבלת צבע זהוב בהיר.
  • מנערים את השמן מן העוגיות ומעבירים לנייר סופג.
  • מפזרים מעל אבקת סוכר.
  • מגישים את העוגיות חמימות, אך לא מיד כאשר הן יוצאות מהטיגון.

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף