דברים טובים

 

אם ראש השנה הוא חג התפוחים והדבש אזי  סוכות  הוא חג התמרים והרימונים. וכדרכנו חיפשנו מתכון הולם המשלב בתוכו סממנים של החג וקלות ביצוע עד כמה שאפשר. אז מצאנו מתכון של חיים כהן

וכל בשלן/נית הרפתקן/נית  מוזמנים לנסות

סלט חצילים ורימונים

 

מרכיבים

2-3 חצילים תלוי בגודל  

1 רימון גרגרים נקיים

מיץ לימון מסונן משני לימונים

2 כפות טחינה

2  שיני שום כתושות

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

שמן זית

מלח גס

 

אופן ההכנה

קולים את החצילים על גריל פחמים או להבת גז פתוחה, או בתנור חם מאוד, עד שהם מתרככים. מניחים להם להתקרר ואז קולפים את החצילים ומעבירים את בשרם לקערת זכוכית (לא מתכת). מוסיפים מיץ לימון מיד (כדי למנוע השחרה), ובעזרת כף עץ מועכים את בשר החצילים. מתבלים בטחינה, מעט מלח, שום ושתי כפות שמן זית. מערבבים. מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים. אם הסלט סמיך מדי, מוסיפים כמה כפות מים. מערבבים. לבסוף מוסיפים את גרגירי הרימון. מערבבים קלות, יוצקים על הכול זרזיף שמן זית ומגישים

 


מופיע בעלון:
תגובות לדף