דברים טובים

ארוחות הצהריים של ראש השנה תעמודנה הפעם בסימן ארוחות ביתיות. ברשת יש מתכונים ברוח החג בהם מככבים כל סממני החג, דבש תפוחי עץ  רימונים ותמרים. כך שאם תרצו להכין ארוחה ברוח החג אפשרויות אין ספור לשרותכם. בחרתי בשלושה מהם:

1. חציל בלאדי ורימונים בנענע ושמן זית

מצרכים:

 


2 חצילים גדולים

 2 גבעולי נענע טריה

 1/2 כוס גרעיני רימון

 2 כפות שמן זית

 2 שיני שום כתושות

 מיץ משני לימונים

מלח פלפל שחור

אופן הכנה:

שורפים את החצילים על אש גלויה משני הצדדים.

פותחים ומרוקנים על קרש חיתוך את החצילים ללא הקליפה השחורה.

קוצצים בסכין על הקרש ומוסיפים נענע טרייה קצוצה, גרעיני רימון, שמן זית , שיני שום כתושות.

מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון.

2. סלט הפתעות

המצרכים

חסה קרועה בידים

חבילת סלט בייבי

פרי חמוץ מתוק תפוח נקטרינה וכו' פרוס לרצועות

50 גר. אגוזי קשיו קלויים

50 גרם צימוקים כהים

לרוטב

מיץ משני לימונים

כמות זהה של שמן זית

כמות זהה של חומץ בן יין

2 כפיות דבש

כפית חרדל גרגרים (דיז'ון)

כפית רוטב סויה

כפית שום כתוש

אופן ההכנה

מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב  מערבבים את החסה ועלי הבייבי וברגע האחרון מוסיפים את הפרי האגוזים הצימוקים.

שופכים את הרוטב, מערבבים

3.חטיף תמרים ופיצוחים

 

מצרכים

100 גרם אגוזי לוז קלויים   

100 גרם שקדים פרוסים קלויים

75 גרם סוכר

75 גרם דבש או סילאן

מעט קינמון

250 גרם תמרים טחונים

50 גרם שומשום קלוי

הפיצוחים ניתנים להחלפה בכל פיצוחים שאתם אוהבים

אופן ההכנה

מחממים בסיר את הסוכר, הדבש והקנמון, מעבירים לקערה עם התמרים ולשים הכל ביחד.

מפזרים שומשום על משטח ומגלגלים לגליל מעבירים למקרר למנוחה של שעתיים ופורסים ליחידות מלבניות

 

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף