דברים טובים


מילות הקסם והטעם של "פירות העונה" המתאימים בעיקר לכל פירות הקיץ הנפלאים, פותחים גם הפעם את מדור הדברים הטובים. והפעם בזכות שזיפי השגיב המאחרים להבשיל ומשלימים פחות או יותר את מופע הקיץ העסיסי. והפעם שטרודל שזיפים. בעיתון כתוב שהכנתו גוזלת רק 5 דקות מזמננו היקר.אז התפתנו, ובערב שבת הקרוב תעלה כנראה עוגת שזיפים על שולחננו.

שטרודל שזיפים

חומרים

200 גרם חמאה בטמפרטורת  החדר

1כוס סוכר

1 ביצה

1 כף חלב

3 כוסות קמח תופח

500 גרם שזיפים סגולים טריים מזן שגיב

ריבת שזיפים

מעט סוכר

ההכנה

1.מערבלים יחד את החמאה, הסוכר, הביצה, החלב והקמח

2.משטחים 3/4 מכמות הבצק בתבנית משומנת (אפשר להוסיף מעט קמח כדי שקצות האצבעות לא ידבקו)

3.מגלגלים את רבע הבצק הנותר לכדור ושומרים כשעה בתא ההקפאה.

4.חוצים את השזיפים ומגלענים אותם.

5.מורחים מעט מהריבה על הבצק ומסדרים עליה את השזיפים כשהפתח פונה למעלה. זורים מעט סוכר על השזיפים.

6.מגררים מעל במגרדת גסה את יתר הבצק (שנח בינתיים בתא ההקפאה)

7.אופים כ-45 דקות בחום בינוני (180 מעלות)

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף