דברים טובים


מה כבר לא אמרנו על תפוחי האדמה? אז לא נגיד יותר רק שללא ספק זה הירק- פקעת- שורש הפופולארי ביותר ביקום. קיים עליו קונצנזוס בין שבטים, עמים, אחים ואויבים . תפוחי אדמה בתנור הם ללא ספק אחד המאכלים היותר מושלמים ומנחמים שיש. ולמרות זאת, יש דבר שאפילו יותר טעים מתפוחי אדמה בתנור - תפוחי אדמה ממולאים. ההכנה קלה והטעם- גן עדן. לפניכם עוד "פגז" תפוא"ד מתכון אשר אותו אהבנו

( הצעת היום של נירה רוסו)

 

תפוחי אדמה אפויים עם חמישה מרכיבים כולל המלח

חומרים

6 תפודים  בינוניים (שוים בגודלם)

2-3 כפות שמן זית או חמאה מומסת

1/2 כפית מלח

כפית אבקת מרק בצל

ההכנה

מנקים את קליפות התפודים שמים בתבנית מתכת רצוי מחוררת (כדאי לאפות תפוא"ד בטורבו ובתבנית מתכת מחוררת לאפיית פיצה, הם נאפים בשלמות ובמהירות הודות לזרימת האוויר החם).

אופים ב 190 מעלות , על טורבו במשך 45 דקות ומשהים רבע עד חצי שעה בתנור החם

חוצים כל תפוד לרוחב מותירים שוליים ותחתית שלמה ומרוקנים בכפית את רוב התוך הרך

מערבבים את התוך עם כל החומרים, ממלאים את התפודים מעמידים אותם בתבנית ואופים ב-160 מעלות טורבו למשך רבע שעה או עד שהמילוי מזהיב.

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף