דברים טובים

מה יכול לנחם ולהרגיע (ככה, לא לגמרי) בימים שנראים כימים של אין מוצא? לנשנש כל מיני במבות וצ'יפסים? ואולי לפצח גרעינים ? ללקק גלידות, לאכול ענבים? כל הרעיונות לגיטימיים. ואפשר גם לאפות עוגיות ולנגוס בהן לאט ומעט בשביל הפיגורה. חפשתי מתכון לעוגיות קל מהיר וטעים והתוצאה:

עוגיות חלבה מארבעה רכיבים

עוגיות סופר-פריכות, שבהתחלה נגרסות בפה ברעש ובסוף נמסות בשקט ונעלמות, משאירות אחריהן טעם של חלבה ושומשום, וחשק לעוד עוגייה. קמח, חמאה וממרח חלבה - זה כל מה שצריך כדי להכין אותן. אין צורך אפילו להוסיף סוכר לבצק, כי ממרח החלבה מספק לו את המתיקות הנדרשת

החומרים:

לבצק:

2 כוסות קמח (280 גרם) 

200 גרם חמאה, רכה

1 כוס ממרח חלבה

לקישוט

שומשום בערך 1/2 כוס

מחממים תנור ל-180 מעלות.

במעבד מזון עם להב מתכת שמים קמח, חמאה וממרח חלבה ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק (אם הבצק יבש ופירורי מוסיפים כף ממרח חלבה, ואם הוא דביק מדי מוסיפים כף קמח). 

מגלגלים את הבצק לכדורים בקוטר 3-4 ס"מ.

שמים את השומשום בקערית ומגלגלים את כדורי הבצק בשומשום, לציפוי. מניחים את כדורי הבצק באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומועכים כל כדור בעזרת תחתית של כוס עד שהוא משתטח לעיגול בעובי 1 ס"מ.

אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות רק מתחילות להזהיב (הן אמורות להישאר בהירות). מצננים ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר


אורחים באו לבקר בשדה יבוש השקדים (אחרי שאלה כבר נאספו למכון הקל"פץ) ונותרו קליפות השומר מעדן ידוע אצל בנות העדר

 

צילומים: אבשי בן-יהודה

 

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף