דברים טובים

 

מה כבר אפשר, ולמי בכלל יש חשק לאכול בימי החום והזעה הנוטפת  שלא לדבר על הצרות שמחוץ אבטיח קר ואולי פירות מהמקרר... אבל לאכול הרי  צריך אנחנו מחפשים אוכל צונן  שהכנתו דורשת מינימום מאמץ והתעסקות והעיקר קל לעיכול. אז הגענו לסלט הפסטה הקר ,שאולי, אולי יענה על התנאים שלהלן...

סלט פסטה קר

 

המרכיבים

500גרם פסטה רצוי בצורת ברגים

5 ליטר מים

5 כפיות מלח

3פלפלים בצבעים שונים חתוכים לקוביות קטנות

3 כפות צנוברים

1/2 כוס גבינת חלומי

3כפות שמן זית

מעט פלפל שחור

3 כפות זיתים קלמטה מגולענים

1/2 כוס עגבניות שרי חצויות

3 כפות אגוזי מלך קצוצים

1/2 כוס גבינה בולגרית מפוררת

לרוטב

8 שיני שום קלופות וכתושות

3/4 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים שמיר פטרוזיליה נענע ריחן

1/4 כוס שמן זית

לימון סחוט טרי

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

1  מכינים את הפסטה בסיר גדול מרתיחים את המים, מוסיפים את המלח והפסטה ומבשלים במשך 9 דקות, או לפי הוראות היצרן, מוציאים, מסננים שוטפים במי ברז קרים, ממתינים עד שהפסטה תתקרר קצת ומכניסים למקרר.

2. מכינים את הירקות: מחממים שמן זית במחבת, מטגנים את הצנוברים. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים מעט פלפל שחור, מוסיפים את גבינת החלומי, מורידים מהאש ומקררים.

3. מכינים את הרוטב: להכנת הרוטב: מערבבים את כל החומרים

מרכיבים את הסלט: מוציאים את הפסטה מהמקרר ושוטפים במי ברז. מוסיפים את הפלפלים המטוגנים, הירקות, הגבינות, הזיתים והאגוזים. מוסיפים את הרוטב...

בתיאבון!

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף