דברים טובים

 

מכיון שאנחנו מכורים לטעמו של השום וּלְמה שהוא עושה למאכלים המכילים אותו, חיפשנו הפעם מאכלי שום- משהו מנחם שאנחנו כל כך זקוקים לו בימים אלה.  מצאנו מאות מתכונים המכילים שום במינון כזה או אחר ובחרנו במתכון קצת מורכב היכול לשמש כארוחה שלימה ולמרות שהמתכון הוא רב מרכיבים ועתיר עבודה נדמה לי ששווה לנסות אותו

וקצת מידע לא יזיק...אין דרך לשחזר את מקורו של השום. מבחינה גיאוגרפית הוא יליד אזורנו, ומאז ומעולם. הוא הוכר כירק מעורר תשוקות (ובלבד שכל המשתתפים אוכלים אותו יחד, אחרת הבל הפה יהרוג כל תשוקה אצל הפרטנר שלא השתתף בארוחה

ידועה נוכחותו של השום בבבל; העבדים ובוני הפירמידות במצרים קיבלו הקצבה יומית של שיני שום. עם ישראל, שנולד כעם במהלך שהותו במצרים, אימץ את השום כנדבך הכרחי בכל בישול או ארוחה, עד כדי כך שמחסור בשום כמעט שיבש את מנהיגותו של משה רבנו במהלך המסע במדבר "זכרנו את הדגה אשר נאכל במצרים חינם, את הקישואים ואת האבטיחים  ואת החציר ואת הבצלים ואת השומים..." (במדבר יא ,ז').

השום הוכר מאז ומתמיד לא רק כמוסיף טעם אלא גם כמוסיף בריאות. ואכן, עמים ומנהגים שונים ייחסו לו סגולות מרפא שונות. חיילי האימפריות היוונית והרומית נשאו אותו אתם כפק"ל קרב למאכל ומרפא. כך עשו גם הצלבנים, וכך עושים גם אנו עד היום.

השורה התחתונה היא שאי אפשר בלי שום. במטבח

באופן כללי ניתן להשתמש בשיני שום שלמות ולא קלופות בכל תבשיל או צלי. הן ידיפו ניחוח עדין, ובשרן בתום הבישול יהיה מתוק ונעים. אבל רוב המתכונים שלנו מדברים על שיני שום קלופות. אם קולפים שן בסכין, מאבדים חלק לא מבוטל מטעמיה, ולכן עדיף לקלוף אותה במכה: מניחים שן שום על משטח ומכים בה בחוזקה באגרוף ערום, או שמניחים עליה להב סכין (שוכבת, לא ניצבת), שיחטוף את האגרוף במקומה. המעיכה של השן חיונית לשחרור טעמים וריחות.
תמיד יש לפתוח את שן השום לאורכה ולחלץ ממנה את הנבט הירוק שבתוכה. לנבט טעם מר ולא חינני.

ירקות מוקפצים עם נודלס קשיו ורצועות חזה עוף

מרכיבים

2 בצלים פרוסים

סלסילת פטריות אפשר לגוון עם סוגי הפטריות

1/2 כרוב לבן קטן פרוס

2 קישואים - לחתוך לחצי לרוחב הקישוא ואז לפרוס רצועות אלכסוניות מכל חצי

1 פלפל אדום קטן 1 ירוק קטן, 1 צהוב קטןחתוכים לרוחב רצועות (רוחב סנטימטר)

1 פלפל צהוב קטן   חתוך לרוחב רצועות

3 בצלים ירוקים  חתוכים דק ללא הקטע הלבן

3 שיני שום חתוכות לפרוסות

2 שיני שום כתושות

כף שמן שומשום

שמן קנולה

3-4 כפות רוטב סויה

רוטב צ'ילי - לא חייבים - אם רוצים, להוסיף לפי הטעם

2-1 יחידות חזה עוף - פרוס לרצועות ברוחב אצבע וחצי ובאורך של אצבע

מלח  גס או מלח ים - כל דבר יתאים פה

פלפל טחון או גרוס

חופן אגוזי קשיו

חצי חופן גפרורי שקדים

חבילה אטריות ביצים(יתכן שגם חבילת נודלס כמו מנה חמה המושרית במים רותחים כמה דקות תהיה טובה גם כן.(גילוי נאות-לא ניסיתי)

אופן ההכנה:

אפשר להפוך את המנה לצמחונית אם פשוט לא מוסיפים את העוף.

חותכים את כל המרכיבים מראש ומכינים בקערות כלהלן:

-קערה עם הבצל

-קערה עם הפטריות

-קערה עם הכרוב

-קערה עם כל שאר הירקות מלבד השום והבצל הירוק

-קערה עם חזה העוף

כל הבישול יתבצע על אש גבוהה.

ממלאים סיר בינוני עם 2 ליטר מים, מדליקים תחתיו אש ומכסים.

כשהמים רותחים מבשלים בו את האטריות לפי הוראות היצרן ואחר כך מסננים ומשאירים את האטריות במסננת. אפשר תוך כדי ההרתחה להמשיך בבישול.

מתחת לווק גדול או סיר רחב מדליקים אש. אל הסיר שופכים כף וחצי שמן קנולה ומניחים מיד רצועה בודדת של בצל. כשהבצל מתחיל להיטגן מוסיפים את קערת הבצל ומערבבים מדי פעם, למשך כ-3 דקות.

מוסיפים את שיני השום הפרוסות ואת הפטריות ושוב מטגנים תוך ערבוב מדי פעם למשך כ-3 דקות. עכשיו מוסיפים את כל הכרוב הפרוס וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהכרוב מתרכך מעט - רק מעט!

בשלב הזה מוסיפים את תוכן הקערה עם שאר הירקות לתוך הסיר, יחד עם אגוזי הקשיו ועם השקדים. מטגנים את הכל תוך כדי ערבוב עד שהירקות (במיוחד הפלפלים) רכים מספיק לנגיסה נוחה אבל לא מעבר לכך.

במחבת נפרדת מזלפים מעט שמן ומטגנים בה את רצועות חזה העוף עד להשחמה - מפלפלים (מוסיפים להם פלפל שחור) אותם היטב ומוסיפים את הרצועות לסיר הראשי עם כל הירקות. בשלב הזה אפשר להוסיף את הנודלס לתוך התבשיל גם כן.

מתחילים בתיבול - מוסיפים את הסויה, שמן שומשום, רוטב הצ'ילי (אם רוצים), מלח ועוד פלפל. טועמים ואם צריך מתקנים תיבול. בשלב הזה מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים פעם אחת אחרונה. אפשר לקשט בעת ההגשה עם עוד בצל ירוק.   

בתיאבון

 

.



מופיע בעלון:
תגובות לדף