דברים טובים

 

אין מצב רוח אין מרץ ואין תיאבון.

מה עושים?

אופים בחמש דקות "מאפינס"  כאלה או אחרים  וסוגרים עניין.

אחד מלוח

מאפינס תפוחי אדמה

מרכיבים

3 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים דק

1 בצל לבן בינוני מגורד גס

2 בצלים ירוקים קצוצים

2 ביצים

3-4 כפות גבינת פרמזן מגוררת

3 כפות שמנת מתוקה

1 כוס קמח תופחמלח לפי הטעם פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

. מערבבים את כל המרכיבים ומעבירים לתבנית שקעים למאפינס משומנת.. מחממים תנור לחום 180 מעלות ואופים כ- 25-30 דקות.

או מתוק

מאפינס תפוחים

המאפינס מהירים וקלים להכנה, בעלי ניחוח נהדר, אינם מתוקים מדי ובעלי מירקם לח במיוחד, בזכות השימוש בשמן (12 מאפינס).

מרכיבים

2 כוסות תפוחים (כ 250 גרם) קלופים

וחתוכים לקוביות קטנות

3/4 כוס סוכר

2  ביצים , מוקצפות קלות

1/2 כוס שמן צמחי

2 כפיות תמצית וניל

2 כוסות קמח תופח מאליו

2 כפיות קינמון

1/2 כפית קמח

3/4 כוס צימוקים

1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

 

 

ההכנה מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך  160 מעלות צלזיוס

1.       בקערה בינונית מערבבים את קוביות התפוחים עם הסוכר

2.       בקערה גדולה שמים את הביצים, השמן והווניל, ומערבבים היטב במקצף ידני. מנפים יחד את הקמח,  הקינמון והמלח מוסיפים את תערובת התפוחים לתוך תערובת הביצים, ומערבבים היטב. מפזרים את תערובת הקמח מעל תערובת התפוחים, ומערבבים.

3.      מפזרים את הצימוקים והאגוזים מעל התערובת, ומערבבים עד לפיזור אחיד בתערובת התערובת תיראה כבדה מאוד.

מעבירים לתוך השקעים שבתבנית בעזרת כף, וממלאים אותם כמעט עד הסוף

אופים במשך 30-25 דקות, או עד שקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי. רצוי להגיש חם  

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף