דברים טובים

 

בימים אלה, כשמשום מה אצלינו האורז הוא מהשאריות הקבועות הנודדות למקרר עם תום הארוחה. ובימים אלה שעל כל גרגיר אורז אנחנו משלמים, וכבר אי אפשר לנהוג בנדיבות ולתרום לפח האשפה שאריות אוכל. מעתה רצוי וכדאי להשתמש שימוש חוזר או למחזר את האורז הנ"ל וכל מצרך מזון אחר שהגיע לצלחת, או לא הספיק לצאת מן הסיר ולא המשיך דרכו  לאן שהיה מיועד מלכתחילה...

 אזי מצאנו בכתובים מנה קרה פשוטה, שיכולה להיות מנת פתיחה (אנטיפסטי), תוספת או מנה בפני עצמה. היא נפלאה בקיץ, אבל לא פחות טובה בשאר עונות השנה. היא מתמסרת בקלות לאילתורים ולמצאי בבית. אפשר להוסיף לה מיני פירות ים, טונה, צלפים, צנוברים, סלרי, פטריות, מעט מיונז, זיתים בכל צבע, אנשובי, פטריות, מיץ לימון, גזר וכל מה שעולה על הדעת. הגירסה שלנו הפעם היא הקלסית ביותר.

מרכיבים

250 גרם אורז

10 יחידות נקניקיות

1 פלפל אדום קצוץ

2 עגבניות

250 גרם אפונה ירוקה

250 גרם תירס מתוק מקופסה

10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים

10 עלי בזיליקום קצוצים

1 בצל סגול

אופן ההכנה:

מרתיחים מים. מניחים את העגבניות בקערה קטנה ויוצקים עליהן מים רותחים. כך נוהגים עם הנקניקיות והאפונה הירוקה הקפואה.

מעבירים את האורז לסיר בינוני, ממלאים מים בנדיבות ומביאים לרתיחה. מבשלים כעשר דקות או עד שהאורז מוכן אל דנטה. מסננים את האורז ושוטפים תחת ברז זורם עד שהאורז מתקרר לחלוטין.

מעבירים את האורז לקערה, מוסיפים שמן, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מסננים ומוסיפים את האפונה והתירס. מערבבים.

קולפים את העגבניות, חוצים אותן ונפטרים מהגרעינים והנוזלים. את בשר העגבניות קוצצים ומוסיפים לקערת האורז. חוצים את הנקניקיות לאורכן ואז קוצצים גס ומוסיפים לאורז.
מוסיפים את שאר המרכיבים (פלפל אדום, פלפל חריף, בצל סגול, פטרוזיליה ובזיליקום) מערבבים. מתקנים מלח ופלפל ומגישים

מופיע בעלון:
תגובות לדף