דברים טובים

 

תפוח-האדמה הוא אחד מהירקות שיש עליהם קונצנזוס עולמי, גלובלי, מונדיאלי- על טעמו המשובח  ואינספור אפשרויות של בישול, אידוי, צליה, קליה, טיגון, אפיה, מילוי ועוד כהנה וכהנה. מעטים מוותרים עליו והשאר "מתים" על טעמיו האינסופיים. אנחנו נמנים על האוהבים ושמחנו למצוא עוד סלט תפוחי-אדמה נוסף על הרפרטואר המוכר לנו, פרי כשרונו של השף חיים כהן.

 

סלט תפוחי אדמה עם בצל מטוגן

מרכיבים

2 תפוחי  אדמה גדול (רצוי מהסוג האדום)

1 בצל גדול קצוץ

   שמן לטיגון  

2 ביצים קשות

מלח

פלפל

מיץ לימון מחצי לימון

 

אופן ההכנה

מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים.

מוציאים וקולפים אותם בעודם חמים.

בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל באיטיות ועל להבה נמוכה במשך כחצי שעה, עד שהבצל מקבל צבע שחום עמוק, אך לא נשרף.

חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות ואת הביצים לרבעים. מערבבים בקערה, מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון ומוסיפים את הבצל המטוגן, עם השמן של הטיגון. רצוי להגיש את הסלט בעודו פושר

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף