דברים טובים

 

לכאורה מיצינו כבר את עניין הגבינות לעונה זו  אבל באחד האמשים נחת על שולחננו מתכון המבטיח טעם וקלות ומהירות הכנה. ומי כמונו אוהב את  העשיה הקלה והמהירה (בתנאי שהתוצאה טעימה ומוצלחת כמובן)? אז חזרנו לגבינה וניסינו 3 מתכוני מאפין וגבינות.

 מאפינס עוגת גבינה

המצרכים

200 גרם חמאה רכה  

2 ביצים

2 כוסות סוכר

1 גביע גבינה לבנה 5%

2 וחצי כוסות קמח תופח

1 כוס שוקולד צ'יפס או חמוציות

אופן ההכנה

מחממים תנור לחום של 180 מעלות

שמים במעבד מזון את החמאה, הביצים, הסוכר, והגבינה הלבנה

מערבלים למשך דקה עד שהתערובת כמעט אחידה. הזהרו מערבוב יתר.

מחלקים את הבלילה התבנית שקעים ואופים כרבע שעה עד שקיסם שננעץ במאפים יוצא נקי.

זיגוג יוגורט

מערבבים כוס אחת של אבקת סוכר עם שתי כפות יוגורט או כף אחת של חלב עד שנוצר זיגוג סמיך ומורחים על המאפינס הצוננים.

***************

ואם רוצים מלוח אפשר גם

מאפינס קוטג`, זיתים וגבינת עיזים

הפעם דווקא מתכון מלוח ולא מתוק – מאפינס גבינה אישיים שמכינים על בסיס קוטג' וגבנ"צ. את המאפינס האלה מכינים לארוחת ערב מהירה – סלט ירוק ליד ואתם מסודרים. ילדים מאוד אוהבים אותם כשמכינים רק עם גבינה צהובה מגוררת (מוסיפים קצת יותר גבינה צהובה ומוותרים על גבינת העיזים)

כמות: 12 מאפינס בתבנית שקעים מסיליקון.

למאפינס:

3 כוסות קמח תופח (420 גרם)

1 כפית מלח               

2 גביעי קוטג'

4 ביצים

1 כוס חלב

100 גרם חמאה מומסת

1 כוס גבינה צהובה מגוררת

1/2 גליל גבינת עיזים מפורר

1 כוס טבעות זיתים

לקישוט:

 100 גרם גרעיני דלעת וחמניות

***********************************************

ולבסוף לנועזים בלבד מצאנו את המתכון עם הגבינה הכחולה(רוקפור) והאגוזים. קצת מוזר אבל מסקרן

מאפינס גבינה כחולה עם אגוזים

החומרים:

3 כוסות קמח.

3/4 כוס סוכר. (?!)

1 שקית אבקת אפייה.

3 ביצים.

3/4 כוס שמן. 

3/4 כוס מים רותחים.

3/4 כוס שמנת חמוצה.

1 כוס גבינה כחולה.

1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס.

קורט מלח

אופן ההכנה:

מערבבים את הקמח, סוכר ואבקת האפייה.

מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב. מוסיפים את המים, השמן והשמנת ומערבבים לתערובת אחידה.

מפוררים את הגבינה, קוצצים את האגוזים ומוסיפים לתערובת.

מוזגים לתבנית מאפינס, גובה 3/4.  

אפייה 180 מעלות למשך כ- 30 דק'.


מופיע בעלון:
תגובות לדף