דברים טובים

אחרי החג מן הסתם נשארו במקרר  זנבות של גבינה וכדי לא להזניח, להשאיר לעובש שיתעלל בהם- אפשר יהיה לאלתר שילוב של גבינות פיקנטיות לנמסות ובין מלוחות לעדינות וליצור הרמוניה בין הטעמים והמרקמים.

להלן כמה רעיונות של ניצול שאריות. אחת הפעילויות האהובות עלי בבישול .את הרעיונות והמתכונים לקחתי מגליון "על השולחן" (המגזין המשובח המומלץ לכל בעלי תיאבון סקרניים, אוהבי אוכל, בישול, וקולינריה בכלל).

ממרח גבינות, זיתים ועשבי תיבול

כל שידוך אפשרי בתנאי ששומרים על איזון בין גבינות עדינות למיושנות (ועזות טעם) ובין קשות לרכות, למשל ריקוטה ופרומעז עם קשקבל ופטה .

המרכיבים

100 גרם גבינה רכה

50 גרם גבינה קשה

1-1/2 שן שום כתושה

 8-5 זיתי קלמטה מגולענים

1 כפית עלי תימין או עלי בזיליקום קצוצים

פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

מעבדים את כל החמרים בפולסים במעבד מזון לקבלת ממרח בעל מרקם אחיד. אם רוצים מרקם דליל יותר, מוסיפים עוד גבינה רכה, שמנת חמוצה או יוגורט.

מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר עד ההגשה מגישים עם לחם או קרקרים וירקות.

 

באגט גבינות חם

שיטה מצויינת להחיות באגט מאתמול ולנצל היטב שאריות גבינה

מרכיבים

1 בגט

50-75 גרם תערובת של גבינות קשות מגוררות גס על פומפיה

1 שן שום קצוצה דק

1-2 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות

מערבבים גבינות עם שום ופטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל.

פורסים את הבגט במרווחים של 2 ס"מ כמעט עד סופו – כך שישאר כיחידה אחת אבל עם כיסים לגבינה.

ממלאים כל כיס בכ – 1/2 כפית מהתערובת ועוטפים ברדיד אלומיניום או בנייר אפייה

מכניסים לתנור ל-15 דקות או עד שהגבינות נמסות ומעלות ריח.

 


מופיע בעלון:
תגובות לדף