דברים טובים

 ומן המדורה לשדה לרפת ולדיר שבועות ביכורים החג של מתן תורה של הגבינות החלב ובכורי המטע והשדה. האפשרויות הקולינריות עם מצרכי נ המזון האופייניים מסורתית לחג הן אינסופיות. בד"כ בזה המדור מביאים מתכוני עוגות למיניהם. הפעם בחרנו  במתכון של עוגיות מלוחות שהמרכיבים העיקריים הם מוצרי חלב למיניהן. אז זהו לא חרגנו מן התלם...

עוגיות מלוחות

מרכיבים

350 גרם קמח תופח

200 גרם חמאה מומסת

220 גרם גבינת שמנת

200 גרם שמנת חמוצה

ביצה אחת

קורט מלח

125 גבינת צ'דר (או קצ'קבל, עמק או פרמזן ) מגוררת

125 גבינת עיזים לבנה רכה

1 כף אורגנו

4 כפות שומשום    (או קצח או זרעי קימל)

אופן ההכנה

שמים במיקסר את הקמח והחמאה עם גבינת השמנת, השמנת החמוצה, ביצה וקורט מלח

מעבדים בעדינות ואז מוסיפים את גבינת הצ'דר, גבינת העיזים והאורגנו.

מעבדים כדקה מסירים את השאריות הדבוקות למיקסר ומעבדים עוד כמה שניות.

מעבירים את הבצק לקערה עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.

מחממים תנור ל 190 מעלות.

צרים מהבצק כדורים קטנים, טובלים את הצד העליון בשומשום ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה .יש להקפיד על מרווחים יפים בין העוגיות על מנת למנוע הדבקות.אופים את עוגיות הגבינה במרכז התנור משך 20-25 דקות או עד השחמה יפה.  מגישים חם או קר.

מופיע בעלון:
תגובות לדף