דברים טובים


לא הספקנו להפטר מריח עשן המנגל של יום העצמאות וכבר מדליקין אש מדורה לכבוד ל"ג בעומר.ומתלבטין במה נשליך לאש שיהיה טעים מסורתי ולא תפוח אדמה...

בינינו, יש עשרות אפשרויות של מה אפשר לזרוק לגחלים חוץ מתפוחי אדמה ומרשמלו? הרי לכם רשימה: חצילים, פלפלים,פיתות מחיטה מלאה וסתם פיתות ועוד לא דיברנו על הפויקה... הנ"ל. בחרנו מתכון טעים לבטטות במדורה (ירק שרק בשנים האחרונות נחשפנו למלוא האפשרויות הטמונות בו)

     

בטטות במדורה

המצרכים

כף בצל קצוץ

חצי כפית טימין

מלח ים

פלפל לבן טחון

בטטה (רצוי בגודל בינוני)

אופן ההכנה:

מקלפים את הבטטה וחוצים לשניים. שמים את תערובת הבצל הקצוץ והתבלינים באמצע, עוטפים בנייר כסף ומניחים במדורה (רצוי על גחלים ולא ישירות על האש). ממתינים בין חצי שעה לשעה ומקבלים בטטה בטעם מדהים.

וכאמור, אפשר גם שאר ירקות על גחלים במדורה:  חציל, בצל ושום למשל:

לעטוף חציל שלם בנייר אלומיניום ולאפות אותו במדורה - מומלץ על הגחלים הפחות חמים. לאחר כחצי שעה לבדוק אם החציל התרכך ולהוציאו. מומלץ לחצות את החציל לאורכו, לקצוץ את פנים החציל ולהשאיר בתוך הקליפה. למרוח מעל טחינה. גם שום ובצל אפויים ניתן להכין בדרך דומה.

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף