דברים טובים

    

    לְמה אדם מצפה שנה תמימה בבבוקר יום העצמאות? לפיקניק כמובן! בחברת המשפחה , עם שירים של פעם ולמנגל על האש: לשיפודים ושאר פטנטים שעושים ארוחת בשרים וירקות למשהו אחר ומיוחד להבדיל מהשניצל והצ'יפס ,סמל האם העובדת והטעם המוגבל (בינתיים) של ילדינו ובעיקר של נכדינו.

אז עצות לשיפודים צמחוניים ואחרים כבר נתנו בשנים קודמות. הגיע הזמן להשחיל על השיפוד גם חומרים אחרים מצאנו הרכב קצת אחר

שיפודי זוקיני ונקניקיות בגריל

מרכיבים

1 פלפל אדום חתוך לרבעים                           

• 1 זוקיני כהה חתוך לחצאי טבעות  

• 1 בצל חתוך לשמיניות

• 3 נקניקיות או צ'וריסו לבחירתכם

• 1/4 כוס חומץ בלסמי

• 1/2 כפית אבקת שום (או שום קצוץ טרי או קלוי)

מלח ופלפל

אופן ההכנה

מכינים שיפודים עם חתיכות של זוקיני, בצל, נקניקיה ופלפל אדום (לפי הסדר הזה).

במידה ומשתמשים בשיפודי עץ, יש להשרותם קודם 30 דקות במים כדי שלא ישרפו.

מושחים את השיפודים בחומץ בלסמי, מפזרים מעל מלח פלפל ו שום.

יש להקפיד שכל הצדדים מכוסים ולהניח על הגריל ל-15 דקות.

מידי פעם להרטיב בעזרת מברשת בעוד חומץ בלסמי.

מגישים כמנת פתיחה.

***********************************

ואחרי מנת הפתיחה אולי הפעם במקום האנטריקוט הבנאלי והעוף המשעמם כדאי לנסות אולי

דג סלמון במייפל על האש

 

המרכיבים

כמה נתחי סלמון נקיים

• 1/2 כוס סירופ מייפל

• 1/2 כוס רוטב סויה

• 1 כפית פירה שום או שן שום קצוצה

 

אופן ההכנה

מערבבים את רוטב הסויה עם סירופ מייפל ועם שן שום קצוצה או פירה שום

משרים את הדגים במרינדה למשך 30 דקות.

מחממים את הגריל (מנגל), מרססים את הרשת בספריי שמן ומניחים את חתיכות הדג.

צולים כ- 3 דקות עם מכסה גריל סגור.

פותחים את המכסה ומחליפים צד. צולים עוד כ-3 דקות.

מוציאים ומגישים חם

**************************

וכדי לתבל גם "אורחים" נוספים על הגחלים כדאי לנסות

גרמולטה - רוטב פטרוזיליה ולימון


מרכיבים

• 2 כפות פטרוזיליה קצוצה,

• 1 שן שום קצוצה דק

• 1 כפית גרדת קליפת לימון טרייה

1. כף שמן זית

מלח ופלפל גרוס גס

אופן ההכנה

שמים את הפטרוזיליה הקצוצה בקערה ומערבבים

 אותה עם השום הטרי הקצוץ.

מוסיפים את גרדת קליפת הלימון ואת השמן.

מתבלים במלח ופלפל ומשתמשים מיד.

מתאים כרוטב לרוב תבשילי הקדרה, במיוחד לאוסובוקו

 

תגובות לדף