דברים טובים

 

כשרותי אירחה בסוכתה המסורתית את האושפיזין- חברותיה, הביאה כ-א מהן עוגה ,פשטידה או שקדים מסוכרים פרי ידיהן להתפאר. אחת מהעוגות הפופולריות באותו מעמד היתה עוגת התפוחים הבחושה  שאפתה רחל עוזרי

עוגת תפוחים בחושה

 

המצרכים:

3 תפוחי-עץ גדולים חמוצים,(מקולפים, חתוכים לקוביות קטנות  מושרים ביין)

3 כפות יין מתוק

 1 כפית קינמון          

מעט אגוזים קצוצים,

 1/2 חב' צימוקים.

  כוס שמן

3 ביצים שלמות

2 כפיות אבקת אפייה.   

3/4 כוס סוכר.

2 כוסות קמח

אופן ההכנה

יש לשים בקערה את תפוחי העץ המושרים ב3 כפות יין, קינמון האגוזים  והצימוקים.

בקערה נוספת לבחוש שמן, ביצים, סוכר, קמח ואבקת האפיה

להוסיף את תכולת הקערה הראשונה לבצק . לערבב  .

לאפות בחום בינוני כחצי  שעה - 40 דקות  עד שהקיסם לבדיקת מידת האפיה של העוגה יוצא יבש  

אפשר לפזר אבקת סוכר על העוגה בתום האפיה

בהצלחה רחל עוזרי

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף