דברים טובים

 

מאז שהופיעו על המדף (במקפיא) של הכלבו נתחי סלומון- אני בחיפוש נואש אחרי המתכון האולטימטיבי להכנתם. וכשמצטרפים לחיפושים גם חיפוש וגם תעיה במחוזות הדבש

(שהרי שנה חדשה מתדפקת על דלתנו, ואנחנו מצווים אזי לברך לאכול לבשל לאפות בדבש ערובה לשנה טובה ומתוקה ומתווסף לחיפושים חיפוש נוסף שיהיה אחר, מגרה את התיאבון ואף טעים לחיך.לא שחסרים אלפי מתכונים ומרוב  עצים לא רואים את היער ,וגם זאת בעיה. אז עצמנו עיניים הצבענו על אחד המתכונים שנראה מבטיח וזהו. אז שנה טובה ודיבשית לכווולם.

סלמון ברוטב צ`ילי חריף


דג סלמון צרוב ברוטב צ`ילי חריף, בצל ירוק, דבש וכוסברה  (או פטרוזיליה)- מנה ראשונה פיקנטית וטעימה לארוחה

·        מצרכים

·        סלמון  -       1 ק"ג, חתוך לפרוסות.              

·        מלח גס -      כפית שטוחה

·        פלפל שחור - כפית שטוחה, גרוס.

·        מיץ לימון -    1/2 יחידה - סה"כ (15 מ"ל)

·        שמן קנולה -  3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)

·        הרוטב

·        רוטב צ`ילי חריף - 1/2 כוס - סה"כ (143 גרם)

·        שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)

·        בצל ירוק - צרור (140 גרם), קצוץ.

·        מלח - 1/4 כפית שטוחה

·        פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה

·        דבש - כפית (9 גרם)

     3 שיני שום או לפי הטעם

הקישוט

·        כוסברה או פטרוזיליה- 3 כפות-קצוץ - סה"כ (15 גרם)

·        אופן ההכנה

. לפזר על פרוסות הדגים את המלח הגס, הפלפל הגרוס ומיץ הלימון, להניח בצד למשך כ- 20 דקות, לנגב בנייר סופג ולטגן בשמן חם כ- 2 דקות מכל צד או עד להשחמה.

. לבשל את כל מצרכי הרוטב למשך כ- 5 דקות על להבה נמוכה.

. למזוג את רוטב הצ`ילי החריף על הדגים (רצוי לפני ההגשה).

***********************

ואפשר גם:  נתח הסלמון שוהה כמה שעות במרינדה טעימה של לימון-נענע-שום ודבש וגם נאפה בתוכה, ולכן האפייה ממש קצרה. אין אפילו צורך לכסות. בזכות הדבש נוצר על פני הנתח מעטה פריך וטעים.

המצרכים    פילה סלמון במשקל קילו וחצי עד 2 קילו

למרינדה

·        מיץ מלימון אחד

·        1 כוס עלי נענע קצוצים

·        20 שיני שום, קצוצות או פרוסות

·        4 כפות דבש

·        חצי כוס שמן זית

·        מלח

·        פלפל שחור גרוס

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף