דברים טובים

 

כשאנחנו מגיעים הביתה רעבים ,כל מתכון קל להכנה נראה לנו מתאים .אז העתקנו את המתכון הבא ושלא בפעמים אחרות לא ניסינו אותו  קודם . ואגב, במקום טורטיות אפשר להשתמש בבצק ( הפלאים) פילאס תורכי ואולי חצי פיתה מילוי חדש ומפתיע (צילום: דרור עינב)

מכינים קלתיות מטורטיות מוכנות, וממלאים בכל מלית שאוהבים. הפעם בחרנו במלית לא שגרתית של נקניקיות צ'וריסוס עסיסיות וביצת עין - אופים 10 דקות ויש ארוחה. מומלץ בחום גם כשמגיעים אורחים.

מצרכים:

ל12 קלתיות (תבנית שקעים קוטר 6 ס"מ

12 ביצים קטנות

4  טורטיות גדולות 

ספריי שמן

למלית:

3 כפות שמן

4 נקניקיות צ'וריסוס פרוסות דק

 1בצל קצוץ

1 חבילה פטריות שמפיניון קצוצות 

1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנטנות 

1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה

קורט מלח  קורט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מכינים את הקלתיות: מחממים טיפה את הטורטיות, 3-4 שניות במיקרו או במחבת יבשה (החימום יוצר את האלסטיות.

 2קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ, מתיזים מעט שמן על כל עיגול ומרפדים את תבניות השקעים בעיגולים שקרצנו.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות. 

4. מטגנים את הצוריסוס במחבת עם מעט שמן כ-4-5 דקות, עד שמתחילים להזהיב, מוסיפים בצל וממשיכים לטגן יחד תוך כדי ערבוב כ-4 דקות נוספות. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עוד כ-2 דקות. מסירים מהאש.  

5    מוסיפים פלפל אדום, פטרוזיליה, ומתבלים במלח, פלפל. מערבבים ומקררים מעט.

6.         ממלאים בכל קלתית מתערובת הצ'וריסוס בערך כף, שוברים ביצה בעדינות מעל כל קלתית מלאה, אופים כ -10 דקות או עד שהביצה עשויה לפי המידה הרצויה. מפזרים מעט מלח ופלפל שחור ומגישים.


מופיע בעלון:
תגובות לדף