דברים טובים


אחד המאכלים המצטיינים בטעמם שבהם התמחה מטבח גבע לאורך השנים היה ועודנו כרובית מטוגנת בבלילה(טמפורה בלעז). כרובית הפכה בשנים האחרונות לירק מועדף על שפים רבים) .ולנו נשאר זכרון טעים במיוחד. לזכר הכרובית ההיא לחפשנו מתכונים נוספים בהם היא מככבת והגענו לכדורי כרובית אפויים בתנור .כדורי הכרובית קלים להכנה וניתנים לטיגון או לאפייה.

כדורי כרובית אפויים בתנור

 

מצרכים

כרובית בינונית

כפית מלח

1 ביצה (לא חובה

תבלינים: מלח, פלפל, מעט אבקת עוף

3 כפות פירורי לחם זהב + פירורי לחם לציפוי

שומשום

ספריי שמן / שמן לטיגון

ההכנה

את הכרובית נבשל במים חמים עם כפית מלח עד לריכוך טוב.

נסנן מנוזלים ונמעך את הכרובית לפירה. ( לטעמי ומנסיוני אין צורך למעוך)

 נמתין עד שפירה הכרובית יתקרר מעט ונוסיף ביצה.

נוסיף לפירה הכרובית גם תבלינים ופירורי לחם ונערבב היטב לעיסה אחידה.

בצלחת נפרדת נשים פירורי לחם עם שומשום.

ניצור כדורים מעיסת הכרובית ונגלגל כל כדור בפירורי לחם.

נשמן נייר אפייה הממוקם על תבנית ונסדר עליו את כדורי הכרובית שלנו.

נשמן את כדורי הכרובית מלמעלה עם ספריי שמן ונאפה בתנור חם (כ-190 מעלות) עד להזהבה.

 

 מי מכיר? מי יודע?

מופיע בעלון:
תגובות לדף