דברים טובים

 אנחנו לא נרפה מהעלאת מתכוני עוגות ומאכלי פסח עד יעבור לו החג כשר וטעים. ככה אנחנו: צדיקים לעת מצוא. ובעיקר כשזה כדאי. שפע כזה של מתכונים איך אפשר לוותר ובאותה נשימה גם לקיים מצוות פסח נטול חמץ?

חזרנו אל חיים כהן שכבר התוָודֵנו על חיבתנו היתרה אליו ומתכוניו ומצאנו עוגת גזר ואגוזים.

עוגת גזר ואגוזים

 העוגה מכילה שכבת קרם במרכזה, אולם אפשר בהחלט לוותר על השלב הזה ולמרוח את הקרם

רק על השכבה החיצונית של העוגה

המצרכים

1/2 קילו גזר קלוף

2 כוסות(200 גרם)  אגוזי מלך  טחונים   

1 כוס סוכר( 200גרם)

100 גרם חמאה רכה

4 כפות קמח מצה

3 חלמונים

5 חלבונים

כפית הל טחון  1/2

1/2 כפית ציפורן טחון

1/2 כפית קינמון טחון

קורט אגוז מוסקט

קורט מלח

לקרם

1 מכל שמנת מתוקה

1 שקית אבקת סוכר

1/4 כוס אגוזים קצוצים

אופן ההכנה

מקציפים במקסר את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר

בקערה נפרדת מקציפים את החמאה עם חצי כוס סוכר עד שמתקבל קרם בהיר

מוסיפים את החלמונים, מקציפים דקה נוספת

מכניסים לתערובת את הצפורן, ההל, הקנמון ואגוז המוסקט

מוספים את הגזר המגורר ומערבבים ידנית

מקפלים פנימה את קצף החלבונים עד קבלת תערובת אחידה

מוסיפים לקרם את האגוזים  עם קמח המצה

מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 45 דקות או עד שהעוגה משחימה  מוציאים מהתנור ומצננים את העוגה למשך כ-20 דקות

בעזרת סכין רחבה חוצים את העוגה בזהירות

מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה

מורחים 1/3 מכמות הקצפת על השכבה התחתונה של העוגה מעליה מניחים את השכבה בעליונה בקצפת שנותרה ומעליה נ מוסיפים אגוזית קצוצים.

  


מופיע בעלון:
תגובות לדף