דברים טובים


ביום שישי שעבר (ואולי היה זה בערב שבועות)הגיע בן-זוגי חוגג מחדר האוכל  ארוחת  ליל שישי המסורתית. ולמה חוגג? מה השתנתה ארוחה זו, מכל אלה שהכינו במשך  שנים רבות בלילות שישי ,שהיו ועוד יבואו? או, אז זהו שהפעם הביא ב"סיר המעלות" הפרטי שלנו, וציטט מפי ותיקים ויודעים שאלה  "תפוחי אדמה של פעם".ואכן, היתה לתפוא"ד אותה צורה עסיסית ואותו צבע שחום נאה "כמו פעם" אבל אבוי ,הטעם לא אותו הטעם. וזה לאו דווקא שחסר הטאץ' של אריאלה רות או חוה אלא אופן ההכנה. החלטנו לשנס מותניים לזכור, להזכר ולהזכיר לוותיקינו וצעירינו איך מכינים תפוחי אדמה של ארוחת שישי של פעם:

תפוחי אדמה של ארוחת ליל שישי

 

מרכיבים  (כמויות - כ"א לפי צרכיו)

תפו"אד  בינוניים  חתוכים לחצי או לקוביות גדולות

1  בצל גדול חתוך לקוביות או פלחים

1/2 כוס שמן

מלח פלפל (אפשר מעט פפריקה)

אופן ההכנה

בסיר בעל דפנות עבות לטגן את הבצל החתוך לפלחים או לקוביות קטנות עד להזהבה

להוסיף את התפו"אד ולטגן עם השמן והבצל דקות ספורות לכסות את תפוחי האדמה במים להוסיף פלפל ומלח (זהירות עם המלח.עם הצטמצמות הנוזלים הטעם עלול להפוך ליותר מרוכז ומלוח)

לבשל על אש נמוכה במשך לפחות 3 שעות. המים מצטמצמים לכדי ציר סמיך למדי.

 תפוחי- האדמה  מתרככים ומקבלים צבע וטעם (והטעם  מעולה)


מופיע בעלון:
תגובות לדף