דברים טובים



גלילות בטטה ממולאות גבינה

 

 

ביכורים - חג החלב והגבינות. והפעם ,מכירים את המנה הזאת שהאורחים תמיד מבקשים את המתכון להכנתה ואז אתם מושכים בכתף ואומרים " לקח לי דקה להכין אותה (והפעם זה לא בלוף) "? בדיוק שתיים שלוש דקות אולי טיפה יותר  ... מה שנקרא "רגע", אבל ה"לא מאמץ "- כדאי.

מצרכים:

2   בטטות גדולות ורחבות קלופות

2. גלילים של גבינת עיזים

1/2 כוס פטרוזיליה\ בזיליקום קצוץ

   4כפות שקדים טחונים

1/2 כפית מלח

2  שיני שום כתושות

חצי כפית פלפל שחור

מצרכים לרוטב

3 עגבניות מגוררות

1כפית מלח

1/2כפית פלפל שחור

1 כפית סוכר

1כף פפריקה

3 כפות שמן זית

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות

פורסים פרוסות דקות לאורך של בטטה

מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומברישים במעט שמן, אופים ב- 180 מעלות עד שהן משחימות מעט ומתרככות- כ- 20 דקות.

מערבבים יחד את הגבינות עם הירק, השום, המלח והפלפל,

מניחים בקצה של כל עלה בטטה כף מהמלית ומגלגלים.

מניחים בתבנית בינונית במרווחים,

מערבבים את מרכיבי הרוטב ומפזרים מעל גליל בטטה אופים כ-25 דקות.

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף