דברים טובים


כמו ביום העצמאות כך גם בל"ג בעומר אנחנו "מצוּוִים" להדליק אש מדורה .ואם אש אז יש "על האש" אבל כדי לא לחזור על מתכון "על האש" שרק פירסמנו הרי לכם רעיון חדש ואגב, כידוע אין על האש של פיקניק יום העצמאות כדין בתוך האש של     ל"ג בעומר

בטטות במדורה:

 

חומרים:

כף בצל קצוץ                
חצי כפית טימין

מלח ים

פלפל לבן טחון

בטטה (רצוי בגודל בינוני)

אופן ההכנה:

מקלפים את הבטטה וחוצים לשניים. שמים את תערובת הבצל הקצוץ והתבלינים באמצע, עוטפים בנייר כסף ומניחים במדורה (רצוי על גחלים ולא ישירות על האש). ממתינים בין חצי שעה לשעה ומקבלים בטטה בטעם מדהים.

ירקות במדורה

ירקות צלויים במדורה הם אופציה בריאה וטעימה. עצם העובדה שהם יוצאים ממדורה, יכולה לחבב אותם גם על ילדים שבדרך כלל לא אוהבים ירקותn
חציל, בצל ושום במדורה: לעטוף חציל שלם בנייר אלומיניום ולאפות אותו במדורה - מומלץ על הגחלים הפחות חמים. לאחר כחצי שעה לבדוק אם החציל התרכך ולהוציאו. מומלץ לחצות את החציל לאורכו, לקצוץ את פנים החציל ולהשאיר בתוך הקליפה. למרוח מעל טחינה משומשום מלא שהכנו לבד. טעים להפליא. גם שום ובצל אפויים ניתן להכין בדרך דומה
.

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף