דברים טובים


סביב המדורה ביום העצמאות

 

במנגל המשפחתי יש מאיתנו המעדיפים מנגל צמחוני על זה של הבשרים. מצאנו המלצות של צחי בוקששתר למאכלי מנגל צמחוניים ובחרנו ב 

סלט קלוי

. טכנית - אם יש רשת לצליית דגים לא צריך להפוך דברים קטנים. מסדרים את הירקות זה לצד זה, ורק חשוב לחתוך בעובי שמתאים לזמן ההכנה. למשל: עגבנייה נחתוך לפרוסות עבות יותר מאשר בצל!

חומרים ל-2 מנות:

2 פלפלים ירוקים חריפים

  פלפלים אדומים מתוקים, מחולקים לרבעים

 2 בצלים יבשים קלופים, פרוסים עבה

 2 עגבניות גדולת ובשרניות, חצויות

גבעול רוזמרין או טימין

פיתה בשרנית וטובה, חצויה בעובי או  טורטייה גדולה

מלח ים גס

שמן זית משובח מאד

חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה.

אפשר להוסיף חתיכות של חלומי, קולרבי, פטריות שאוהבים, להוסיף לסלט זה קוביות פטה כבשים בזמן ההגשה.

אופן ההכנה:

1.מברישים את רשת המנגל (או רשת הדגים) בשמן זית, ומסדרים בה את הירקות. סוגרים בעדינות ומניחים על הגריל, הופכים מדי פעם עד שהבצל מתחיל להתרכך.

 2.מברישים את החלק הפנימי של הפיתות בשמן זית וקולים על הגריל. כשהפיתה קלויה מעבירים לשתי צלחות, כשהחלק הפנימי כלפי מעלה, כמובן

3.את הירקות מעבירים לקרש חיתוך וקוצצים גס, הכל ביחד. מוסיפים את הפטרוזיליה ומחלקים בין הפיתות. מלח גס, שמן זית – ומגישים



 

מופיע בעלון:
תגובות לדף