דברים טובים


גארטן תפוחי אדמה ובטטות

גראטן נראה לנו מתכון חגיגי, כשר לפסח (?), הגשתו אסתטית ואפשר להכין אותו מראש. מתכון עשיר במיוחד (ראו הוזהרתם) עם חמאה, שמנת ושני סוגי גבינה — האחת נמסה בין שכבות תפוחי האדמה הדקיקים במהלך האפייה, האחרת (פרמזן) מצטרפת ברגע האחרון ונותנת למאפה מעטה פריך ושזוף .


חומרים

750 גרםו תפוחי אדמה מזן דזירה(האדום) קלופים ופרוסים דק

750 גרם בטטות

200 גרם פטריות מהמבחר בכלבו

  2 כפות חמאה ועוד קצת להברשת התבנית

1 כוס שמנת מתוקה

1 כוס חלב

מלח ופלפל שחור גרוס

1 בצל פרוס דק

200 פתיתי גבינת עמק

מלח ופלפל שחור גרוס

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

3 שיני שום מגוררות - (אפשר גם שום ירוק קצוץ דק עכשיו העונה)

אופן ההכנה

.מבשלים חמאה, שמנת וחלב בסיר קטן על להבה נמוכה עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה. מוסיפים את הפטריות הקצוצות, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים 5-4 דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט.

מחממים תנור ל-180 מעלות ומברישים תבנית בחמאה.

 משרים פרוסות תפוחי אדמה ובטטות במים למשך 15 דקות ומסננים

מסדרים בתבנית שכבות של תפוחי אדמה ובטטות חופפות זו לזו בצורת רעפים וביניהן מפזרים בחופשיות טבעות בצל, גבינה, שום ,מלח ופלפל. מסיימים בשכבת תפוחי אדמה ובטטות. יוצקים מעל את תערובת השמנת והפטריות

אופים 20 דקות עד שתפוחי האדמה והבטטות רכים. (אפשר להקדים ולאפות מעט את התפו"אד והבטטות ואח"כ להוסיף את השאר) מצננים מעט את התבנית, עוטפים ברדיד אלומיניום ושומרים במקרר עד 4 ימים.

בסמוך להגשה מסיימים את האפייה.

מפזרים פרמזן על הגראטן.

אופים 20 דקות עד שהמאפה מזהיב יפה. מצננים 30 דקות לפני ההגשה.                             

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף