דברים טובים

 

חפשנו לשולחן הפסח משהו אחר. לא עוד עוגת מצות. ומצאנו תוך כדי שוטטות בשדות הרשת

ירקות ירוקים לשולחן החג


  אפשר גם לגרוע מההרכב ירק אחד או שניים ועדיין נראה מבטיח...(ניתן להכין כמנה ראשונה או כתוספת לעיקרית, עם או בלי גבינה. אפשר כמובן "לשחק" עם כמויות והרכבים. לדעתי רוב המצרכים מצויים בכלבו

המצרכים 

2 ראשי ברוקולי

2 צרורות אספרגוס

1/2 קילו קישואי בייבי

1/2 קילו שעועית ירוקה עדינה

אפונה (טרייה בלבד)

1/2  קילו פול טרי בלבד

לרוטב:

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס מיץ לימון טרי

 1כף שטוחה מלח ים אטלנטי

1/2 שן שום מגוררת

גרידה מלימון שלם

להגשה:

צרור עלי נענע מעלים מופרדים

צרור עלי פיטרוזליה מעלים מופרדים

 400 גרם ריקוטה איכותית

 100 גרם שקדים קלויים

הוראות הכנה:

1.חולטים את הירקות: ברוקולי, אספרגוס, קישואי בייבי, שעועית ירוקה ופול בסיר גדול עם מים רותחים וממולחים היטב, חולטים למשך דקה עד שלוש דקות, תלוי בגודל הירקות... 2.חותכים את הירקות לגודל הרצוי ומכניסים ישר למי קרח (כדי לעצור את תהליך החליטה)).. 3.מכינים את הרוטב: מערבבים שמן זית, לימון, שום -מערבבים היטב.. 4.מערבבים רגע לפני ההגשה את הרוטב עם הירקות החלוטים - מוסיפים את העלים הטריים, מסדרים את הריקוטה (לא חובה) והשקדים מעל הסלט, ומגישים


מופיע בעלון:
תגובות לדף