מעט מנהל הקהילה - דורון חורב

מעט מנהל הקהילה

שלום חברים,

סדרי פתיחת חדר האוכל בפסח

ביום שישי ערב פסח חג ראשון 30/3, סדר פסח כהלכתו.


ביום זה לא תוגש ארוחת צהריים.

ביום שבת 31/3– תוגש ארוחת צהרים כרגיל.

ביום חמישי 5/4 ערב חג שני - מופע הצדעה, שבעים שנה לגבעטרון.

ביום שישי 6/4, חג שני, חדר האוכל סגור.

ביום שבת 7/4– תוגש ארוחת צהרים כרגיל.

חברים, אנא התארגנותכם בהתאם.

בברכת חגים שמחים ומועדים לשמחה, צוות חד"א ומנהל הקהילה

גבינות נעמה הטעימות

מבחר מוצרי מחלבת גבע, עולים בטעמם, ובאיכותם על מוצרי החברות הגדולות, ומחירן זול בהרבה מהמתחרים, וזאת גם לאחר עדכון המחירים עליו החליטה האסיפה.

כך לדוגמא:

סוג מוצר

נפח / משקל מוצר

מחיר בפיקוח המדינה

מחיר גבע

לבן (גיל)

200 גרם

1.40 ₪

1.20 ₪

חמאה

100 גרם

3.80 ₪

5 ₪ למארז 250 גרם

שמנת חמוצה

200 גרם

2.20 ₪

1.60 ₪

חלב רזה 1% שומן

1 ליטר

4.65 ₪

3.40 ₪

חלב 3% שומן

1 ליטר

5 ₪

3.40 ₪

שמנת מתוקה

250 גרם

5.95 ₪

3.20 ₪

גבינה לבנה 5%

250 גרם

4.60 ₪

3.40 ₪

ולהלן גם מתכון פשוט ללביבות גבינה, אך תחילה הסיפור:

בשדות ים של פעם, בחדר האוכל הישן עד 1975 לערך, היו מכינים לביבות גבינה מתוקות.

מדובר בלביבות 15 ס"מ קוטרן, על 2 ס"מ עוביין, שהן בעצם סופגניות אותן היו מכינים יום קודם, ומטגנים לארוחת הצהריים בשבת.

לביבה זו נחשבה לממתק של שבת, ועד היום טוענים בני המקום, שהטעם המיוחד שלהן מקורו בידיו המגורזות של המוסכניק, אשר טבלו בבלילת הלביבות.

המתכון של אותן לביבות אבד, אך מצאתי מתכון דומה של אודטה שוורץ, לסופגניות פאפאנאש הרומניות. ולהלן בהתאמות קלות מאת המוסכניק ההוא.

חומרים לבלילה:

3 חבילות גבינה לבנה 250 גרם האחת – עדיף מגבינות נעמה

  ביצים, רצוי בטמפרטורת החדר5 

  גרם סוכר, כ 10 כפות סוכר120

  גרם קמח רגיל250

 1 כף תמצית וניל

 1 כף חומץ

 1 כפית מחוקה סודה לשתייה

חומרים נוספים:

קמח לציפוי לפני הטיגון

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

·       לערבב את כל חומרי הבלילה לבצק סמיך מאוד (להוסיף קמח אם חסר)

·       לרדד הבצק לעובי  1.5 ס"מ (לא חייבים לדייק)

·       לקרוץ לביבות בעזרת כוס רחבה או רינג

·       לקמח הלביבות ולהניחן על מגש מקומח

·       לניילן המגש ולהכניסו למקרר לשעה מנוחה לפחות (גם בצק צריך מנוחה)

·       להוציא הלביבות מהמקרר לעוד חצי שעת מנוחה (הן גם עייפות וגם קר להן)

·       לחמם שמן לטיגון עמוק

·       כאשר השמן חם, אבל לא רותח, מסירים עודפי קמח ומניחים את הלביבות בשמן

·       הלביבות תצנחנה לתחתית הסיר ואז תעלנה לצוף

·       לטגן על אש קטנה. ולהפוך כל חצי דקה עד שהלביבות מקבלות צבע זהוב מכל הכיוונים

·       לשלות ולהניח הלביבות על נייר סופג, להספגת עודפי שמן

·       להתענג כשהן עוד חמימות

חג האביב חג החירות, אך מדוע ליל סדר? ומה לו לזנב?

מספרים כי כאשר ניגש אלוהים לברוא אדם, בחר שלא להתקין לו זנב.

והיו שואלים, "מדוע פסח אלוהים על האדם וזנב לא התקינו?"

והיו משיבים הילדים, "כי בתחתונים חסר חור המתאים לכך".

והגו חכמי ישראל, ואמרו "נעשה ליל סדר, ויידע אדם דבר דבור על אופניו".

ומשום שברא אלוהים את הזבוב והיתוש תחילה, עת נברא האדם פקדוהו זבובים ויתושים לרוב, ומשום שהאדם חסרו זנב להשתמש בו כנגדם, כיתר הברואים, יכולים היו אלו לאכול באדם אך לא להיפך, והיה האדם מטכס עצה, כיצד לנהוג בהם, וככל שהגה, והמציא, ופעל, ועשה כנגדם, באו אלו וחזקו עליו.

והיו משתלחים בו, והורגים בו, ומקיזים דמו, והיו לו למטרד ולחולי, ושילחו בו צרה, ועודם מזנבים בו עד עצם היום הזה, ולא יכול להם האדם.

ומה לו לאדם, כי לא יקים לו זנב בשלם?

ואמרו, טוב לו לאדם בראות את שכנו המתאנח ממנו.

ולשבת של שלום ומנוחה, שתהיה מצוקת שכנינו מצוקתנו, וידענו חמלה.

דורון חורב, מנהל קהילה

מופיע בעלון:
תגובות לדף