דברים טובים


אנחנו אוהבים מאד אזני המן ויותר מהם אנחנו מעדיפים בקלאווה את תוצאת ערבוביית הטעמים הזאת חפשנו כמובן ברשת הכל יכולה וגילינו 

 

 

 

אזני המן בסגנון בקלאווה      

 

המרכיבים

·        350 גרם בצק עלים

·        300 גרם (3 כוסות) שקדים מולבנים קצוצים דק

·        1/2 כוס סוכר לבן

·        1 1 כפית קינמון

לסירופ:

·        1כוס סוכר לבן

·        120 מ"ל (1/2 כוס) מים

·        מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

·        כפית מי ורדים (לא חובה

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות

מערבבים את השקדים עם הסוכר והקינמון

ממלאים את אזני ההמן: מניחים את בצק העלים על משטח מקומח ומרדדים לעלה. קורצים עיגולים בקוטר כ-6 ס"מ בעזרת כוס. מניחים כפית ממלית השקדים על גבי כל עיגול ומהדקים את הקצוות בשלושה כיוונים שונים כך שתיווצר צורת אזן המן משולשת

מניחים את אזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 20 דקות או עד שהאזניים מזהיבות. בזמן האפייה מכינים את הסירופ

מבשלים את הסירופ: מבשלים את המים והסוכר ברתיחה קלה במשך 5 דקות. מסירים מהאש, ומוסיפים מיץ וקליפת לימון ואם רוצים גם מי ורדים.

כאשר המאפים מוכנים, מטפטפים עליהם את הסירופ החם או טובלים אותם בסירופ לרגע, ומניחים להצטנן לפני ההגשה.

עוד אפשרויות

*** לזלף על האוזני המן סילאן או דבש במקום סירופ סוכר. *** להחליף את השקדים באגוזי מלך או בפיסטוקים או בתערובת של כמה סוגי אגוזים. *** להכין כמאפה בתבנית: להניח יריעת בצק עלים בתחתית, לפזר עליו את המלית ומעל להניח יריעת בצק נוספת. מהדקים את השוליים וחותכים לקוביות או מעוינים לפני האפייה. אופים 35-30 דקות ויוצקים את הסירופ החם מיד כשהמאפה יוצא מהתנור.

 

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף