דברים טובים

 

מכירים את המקרר השופע מצרכים שאתם לא כל כך זוכרים למה קניתם אותם ,או לחילופין דווקא זוכרים, רק שהם כבר נזנחו ע"י בני הבית, והם רובצים למעצבה בירכתי המקרר, משוועים למעט תשומת לב? זה מה שקרה אצלנו עם חפיסת החלבה שנשכחה ונזנחה.אז מצאנו פתרון איך לגאול אותה מבדידותה ומצאנו    עוגה בחושה עם חלבה

 

מרכיבים

350  גרםקמח תופח-חבילה

200  גרם חמאה (בעודה קרה לחתוך לקוביות ולהשאיר בחוץ שתהיה רכה מאד)

3/4  כוס סוכר

3    ביצים

1 גביע לֶבֶּן

2   כפות תמצית וניל

2  כפות  אלכוהול

למילוי העוגה

125 גרם חלבה

3/4  כוס שוקולד צ'יפס

לציפוי העוגה

100   גרם שוקולד לבן

3      כפות חלב

אופן ההכנה:

לקערת מיקסר מכניסים:חמאה, סוכר וביצים ומערבבים היטב.

מוסיפים ווניל , אלכוהול, קמח ולבֶּן לסירוגין ומערבבים מספר דקות עד לקבלת תערובת אחידה, חלקה וסמיכה.

משמנים בחמאה את התבנית, מכניסים חצי מהתערובת, מפזרים עליה חלבה ושוקולד צי'פס.

ממשיכים ומכסים ביתרת התערובת.

מחממים תנור ל- 160 מעלות ואופים כ- 40 דקות, עד אשר קיסם שננעץ בה יוצא יבש (לקחת בחשבון את החלבה שנמסה).

תגובות לדף