דברים טובים

     

פסח. לא כולם מקפידים על ביעור חמץ ,כידוע. וכידוע לא כולם אופים עוגות פסח ללא קמח חיטה. אבל מי שבא מבית בו שולטת במטבח אמא שהיא אמנם חניכת השוה"צ-( אוכלי השפנים ושאר מיני טריפה), ולמרות ה"שפנים" וכו' מקפידה על קוצו של יוד כשמגיע הפסח. מְשָמֶרֶת בחירוף נפש את מסורת בית אבא.

 זה אומר כמובן שפרור לחם בל ימצא ולו גם בפינה נדחת במטבח. ומכאן יצאנו אנחנו כולנו אוכלי מצות קנאיים גם כשאמא לא משגיחה עלינו. ואצלי, גירסא דינקותא עדיין שולטת כל עוד מדובר בפסח . כוחו של הרגל.

 וכל זה למה סוּפר? כדי  להביא את מתכון העוגה הפסח המסורתית שאמא היתה אופה מדי פסח. וגם אצלינו בבית בגבע הפכה כבר למסורת...

עוגת(פאג') שוקולד לפסח


המצרכים

400 גרם שוקולד מריר  שבור לקוביות

1/3 כוס שמנת מתוקה

400 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1 כף אבקת קקאו משובח

1כף אבקת קפה נמס

6 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

אופן ההכנה:

1.משמנים ומרפדים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

2.מחממים תנור לחום בינוני נמוך כ-160 מעלות

3.שמים בקערה על אמבט אדים את השוקולד,חמאה, קקאו, קפה-נמס,1/2כוס סוכר,

שמנת  והחמאה וממיסים לתערובת אחידה.

4.מוסיפים טאת החלמונים בזה אחר זה ובוחשים היטב מסירים מהאש

5.מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף יציב ומקפלים לתערובית השוקולד

6.יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות

7.מורידים את חום התנור ל 120 מעלות ואופים עוד 15 דקות 

8.מוציאים מהתנור ומצננים עד להגשה

.

מופיע בעלון:
תגובות לדף