דברים טובים

 

התפללנו והוא הגיע החורף.אמה מה? הגיעו איתו גם ההתכרבלות העצלה עם כוס תה או קפה ספר טוב וקצת טלויזיה.

אבל מה לעשות ובני הבית מבקשים למלא את הבטן במשהו משמין וטוב כיאה לערב חורפי גשום וקר.אז מוצאים מתכון פשוט וקל שלא צריך להשקיע בו מי יודע מה מאמץ ומאידך הולם את מזג האויר ומנסים ויוצא מאפה מעולה לארוחת ערב מהירה וקלה להכנה.

 

מלוואח במילוי פירה ובצל מטוגן

המצרכים

תפוח אדמה

מעט אבקת מרק בצל או "דגש"

בצל קצוץ

מלח ופלפל לפי הטעם

למנה))1 מלוואח

מעל למאפה

ביצה טרופה

שומשום , קצח, או גרעיני דלעת ,ואולי מעט גבינ"צ מגוררת?

ההכנה

תחילה נקלוף את תפוח האדמה, נחתוך לקוביות ונרתיח בסיר עם מים חמים עד לריכוך

נסנן מנוזלים, נוסיף תבלינים ונמעך לפירה, נצנן בטמפרטורת החדר

בינתיים נטגן בצל קצוץ במחבת עד להזהבה יפה

ניקח את בצק המלוואח, נמלא בשכבה של פירה ומעליו בצל מטוגן, נאסוף לכדור מהצדדים, נשטח בעדינות ונחתוך שתי וערבנמרח מעל למלוואח ביצה טרופה ונפזר שומשום בנדיבות

נאפה בתנור חם על 200 מעלות עד להזהבה אחידה. אפשר  להגיש עם רוטב פטריות

 


מופיע בעלון:
תגובות לדף