דברים טובים

 

סופגניות, לטקעס, סתם לביבות -   כל מה שאפשר לערוג אליו  ולא להגיע בסתם ימים של חול, מחמת הדיאטה  ושאר איסורים ואזהרות,  הרי שבחנוכה האיסור מקבל היתר כלשהו.   ואנחנו ממהרים לנצל את הפתח הזעיר שנפתח ומחפשים בקדחתנות את מתכון הלביבה או הסופגניה המהירה והקלה לביצוע. אז כל זה היה נכון לגבי המדור של השבוע שעבר ונכון גם לגבי הספינג' של השבוע:

ספינג' של ארז קומרובסקי

 

 

 

 

:קלמתכו

 

מתכון מהיר ופשוט להכנת ספינג'

המרכיבים

1 ק"ג קמח לבן לחלה

850 גרם מים חמימים

50 גרם שמרים

שמן לטיגון עמוק

כפית מלח

1/3 כוס סוכר

להגשה

סוכר או סירופ סוכר או מייפל

אופן ההכנה

מנפים את הקמח ומפוררים לתוכו את השמרים וממוללים היטב עד שכל גושי השמרים נעלמים ומצופים בקמח.

מערבבים עם המים, הסוכר והמלח ולשים בתוך קערת לישה מספר דקות או עד שהבצק מרגיש לכם נעים. מדובר בבצק רך, אל תיבהלו. הבצק אמור להיות חצי נוזלי.

מכסים בניילון ומתפיחים בטמפרטורת החדר כ-¾ שעה עטוף בניילון.

"מפילים" את הבצק על ידי מספר תנועות לישה ונותנים לו לתפוח שוב 3/4 שעה נוספת. חוזרים על התהליך עוד פעם אחת

בתום הפעם השלישית מחממים שמן לטיגון עמוק

מכינים מים קרים עם קרח בקערה ליד קערת הבצק וליד המחבת. מרטיבים את הידיים במים הקרים, נוטלים חתיכה קטנה מהבצק ובעזרת האצבעות הרטובות יוצרים מעין בייגלה קטן. אותו משליכים לתוך השמן החם. חוזרים על התהליך עם כל הבצק.

כשהספינג' יוצאים מהשמן מצפים אותם מיד בסוכר (מכינים תבנית עם סוכר ואיך שיוצא מכניסים את הספינג'ים לתוך הסוכר).           חג חנוכה טעים ושמח

 


חנוכיה מוזיאון הארץ

מופיע בעלון:
תגובות לדף