דברים טובים

 

סופגניות, לטקעס, סתם לביבות -   כל מה שאפשר לערוג אליו  ולא להגיע בסתם ימים של חול, מחמת הדיאטה  ושאר איסורים ואזהרות,  הרי שבחנוכה האיסור מקבל היתר כלשהו.   ואנחנו ממהרים לנצל את הפתח הזעיר שנפתח ומחפשים בקדחתנות את מתכון הלביבה האולטימטיבית (מלבד לביבת תפוחי האדמה שהיא האולטימטיבית האמיתית האחת והיחידה)

מצאנו בין שאר האפשרויות כאלה שנאמרו עליהן דברי שבח וניסים ונפלאות אבל לבסוף עשינו חצי תפנית וחזרנו אל  הלביבות הללו:

בזמנו כל מי  ששמע על לביבות אפויות היה בטוח שהן  נועדו לכישלון, ולמרות החשש ואחרי נסויים טעיות ותהיות  הן הצליחו  ויש אומרים ש"אין שום הבדל בינן לבין המטוגנות " (נו...) .. איך מכלום מצרכים יוצא דבר כל כך טעים? אז ניסינו...

לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות

מצרכים

בטטה גדולה

3 תפוחי אדמה מגורדים (סך כל משקל הירקות 800 ג')

בצל קצוץ ומטוגן

כפית מלח

אופן ההכנה:

1.לבשל את הבטטה עד שהיא רכה ולמעוך, לגרד את התפוחי אדמה

לערבב את כל המצרכים וליצור לביבות.

. 2לרפד תבנית בנייר אפייה משומן לסדר את הלביבות.

. 3לחמם תנור ל 180 מעלות לאפות כ 20 דקות צד ראשון או עד שמזהיב,

4 להפוך ולאפות עוד 10 דקות

חג חנוכה טעים ושמח

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף