דברים טובים

 

חפשנו מתכון חגיגי  לקראת חג גבע הקרב

משהו שיביע את הצניעות והעושר, העוצמות והחולשות של המקום הזה והגענו למסקנה הבלתי נמנעת שלשם כך צריך אולי לכתוב מסה פילוסופית,פשטידות לא יביעו את כל מרכיבי הנ"ל. אז אנחנו מוותרים על המסרים העמוקים וחוזרים בשמחה אל עוגת השוקולד המופלאה שזיויק (זיוה זיוה'לה)אלוני לימדה אותי פעם כשבילינו יחד במטבח גבע המיתולוגי של אז. ועד היום לא מצאתי לעוגה  ולמטבח גבע של אז -מתחרים הוגנים.

 

המצרכים

3 כפות קקאו

1 כף אבקת נסקפה

1 כוס מים         

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

4 ביצים בינוניות-גדולות

200 גרם חמאה

1 +1/4 כוסות סוכר

קורט מלח

ציפוי שוקולד {גנאש)

1/4 ליטר שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר חלב או מעורב

אופן ההכנה

בסיר קטן מרתיחים את המים, קקאו, נס קפה וחצי מכמות הסוכר.

 מורידים מן  האש וממיסים את החמאה בתוך התערובת החמה.

מפרידים את הביצים

כשהתערובת מתקררת מוסיפים את החלמונים תוך כדי בחישה

 מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה

מקציפים את החלבונים עם הסוכר הנותר  מוסיפים בתנועות קיפול ל תבליל

אופים בתבנית 24/ בחום בינוני כ- 180 מעלות כ40 דקות

המהדרים יכולים כמובן להוסיף ציפוי שוקולד גנאש לבשל על אש נמוכה את השמנת להוסיף שוקולד מריר או חלב (לפי הטעם )עד שימס עד שהתערובת תתעבה. לצנן מעט ו"לשפוך" על העוגה

 


 

 

מופיע בעלון:
תגובות לדף