דברים טובים

הקיש מהטיש של רותי

הפעם קיש בלי תחתית בצק שהוא בעצם פשטידת פטריות מצויינת

על דעת כל הטועמות ובייחוד זו שגזלה מפי  את החתיכה האחרונה בתבנית ,עליה לטשתי עין, ומפאת רוח הפיוס והמידות הטובות  ששררה במקום ההוא באותה עת , לא הסתערתי על  האובייקט ברגע ששזפה אותו עיני.

כדי לא להפסיד את הטעם בקשתי את המתכון מכרמלה שאחראית ואפתה את הפשטידה ההיא

מצרכים

1 בצל קצוץ

2 סלסלות פטריות שמפיניון קצוצות

מלח

פלפל

כף אבקת מרק פטריות

3 ביצים

2 קוטג'

1 כף קמח

150 ג' גבינה צהובה מפוררת

1/2 גביע שמנת חמוצה (אופציונאלי)

אופן ההכנה

מטגנים ב-3 כפות שמן (רגיל או שמן זית) את הבצל עד הזהבה,

לזה מוסיפים 50 ג'. חמאה ואת הפטריות הקצוצות

מתבלים במלח פלפל וכף אבקת מרק פטריות וממשיכים בטיגון עד שהפטריות מתרככות.

בקערה טורפים 3 ביצים,

מוסיפים את הקוטג' קמח וגבינ"צ

מוסיפים את הפטריות והבצל

לתבנית פיירקס משומנת קלות שופכים את כל ה"כבודה" ואופים בחום של 180 מעלות כ-40 דקות.

 יש לתת לפשטידה להתקרר מעט, להתייצבות

מופיע בעלון:
תגובות לדף