דברים טובים

 

    לפני המון שנים אולי 35 שנה, בן הזקונים שלי היה "סטודנט" בגן גני והמטפלת או הגננת היתה מכינה לחניכים פנקייקס אותם בני  מאד אהב. עד כדי שכך שהזאטוט בן ה-4 ביקש מהמטפלת את המתכון כדי להביא לאמא כדי שזו תכין בבית פנקייקס בדיוק כמו בגן. המטפלת נענתה לבקשה ועל פיסת נייר בריסטול תכולה כתבה את המתכון. עד היום משמשת אותה פתקה כחולה מקומטת מלאה כתמי שומן וגורמים אחרים ובלה מזוקן להכנת הפנקייקס האהובים. היום, מי שנהנים מאותם פנקייקס, הם הנכדים בניו של ה"זאטוט" (הוא כבר הפליג למחוזות קולינריים אחרים- מזון בריאות משעמם נטול סוכר למשל) . כל זה סוּפָּר לא כי אנחנו מתכוונים להשליך את הישן בפני החדש אלא להוסיף עליו וריאציה נוספת. כי מתכון מנצח לא מחליפים! כידוע.      

פנקייק בסירופ לוטוס

 

מתוך חוברת מתכונים  של עוגות וקינוכים ם עוגיות וממרח לוטוס (יש בכלבו)

כשמוסיפים חלב לממרח לוטוס, מתקבל רוטב נהדר בטעם קרמל-טופי, שהולך מצויין עם פנקייקס.

טיפ חשוב לפנקייקס רכים ואווריריים הוא ערבוב מינימלי של הרכיבים.

חומרים לכ-10 פנקייקס

280 גרם (2 כוסות) קמח מנופה

10 גרם (1 שקית) אבקת אפיה

קורט מלח

1/4 כפית קנמון

50 גרם( 1/4 כוס ) סוכר

2 ביצים

240 מ"ל (1 כוס) חלב

 1 גביע יוגורט 3%

50 גרם חמאה מומסת

לסירופ

75 גרם (1/4 כוס) ממרח לוטוס

50 מ"ל (1/4 כוס) חלב

אופן ההכנה

מערבבים קמח, אבקת אפיה, מלח, קינמון וסוכר בקערה.

שמים בקערה נפרדת ביצים, חלב ויוגורט וטורפים היטב.

מוסיפים את בלילת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים בעזרת כף לתערובת כמעט חלקה.

מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים רק עד שהיא נטמעת.

מחממים מחבת(רצוי קרמית) על להבה נמוכה עד שהמחבת חמה מאד. יוצקים בעזרת מצקת למרכז המחבת כמות של 1/2 כוס מהבלילה ומטגנים 2-3 דקות עד שנוצרות בועיות בחלקו העליון של הפנקייק. הופכים בעזרת כף טיגון ומטגנים את הצד השני כדקה נוספת.


מוציאים לצלחת הגשה ועורמים בערימה, כדי לשמור על חומם של הפנקייקס.מכינים סירופ לוטוס

ומגישים: שמים בקערה ממרח לוטוס וחלב ומחממים במיקרוגל חימום קצר. מערבבים היטב לקבלת

תערובת נוזלים. יוצקים על הפנקייקס ומגישים בעודם חמים.

מופיע בעלון:
תגובות לדף